U zdravi obrok odlučio staviti prženu namirnicu

Svoj opstanak u MasterChefu Miroslav, Ivan, Antonia i Ivana ovoga puta ostvaruju kroz dvije faze. Jedan je test osjetila, pri čemu su se pred njima u zdjelicama nalazili: crnooki grah, bulgur, maslačak, heljda, artičoka, amarant, kopriva, klice graha, dragoljub, kvinoja, trputac te čubar. Da bi odgonetnuli o kojoj se namirnici radi, imali su 20 sekundi, a mogli su je kušati, mirisati i gledati. „Dobar sam u testu osjetila, ali teško mi je zapamtiti ime, naziv“, kazao je Miroslav.

„Mozak mi se potpuno pomutio kad sam vidjela te zdjelice“, rekla je Ivana koja je imala poteškoće s odgonetanjem. Najviše namirnica pogodila je Antonia, njih četiri, a najmanje ih je točno pogođenih imao Ivan – svega jednu. Zbog uspjeha u testu osjetila, Antonia je mogla pozvati pomoćnika koji joj je došao pomoći s kuhanjem na pet minuta, za radnom jedinicom te je ona izabrala Manuela.

Počelu su pripremati i jelo inspirirano „poke bowlom“ i to s namirnicama koje su već imali u košari na radnoj jedinici. Iako su mogli imati pomoćnike na galeriji, nisu svi slušali savjete. Miroslav je tražio i savjet više, a onda se izgubio kada je morao donijeti veće odluke.

„Miroslav želi pržiti koru od lososa. To je kao da kažeš da je tema Japan, a ti radiš štrukle sa sirom“, komentirao je Petar koji je Miroslavu pomagao u kuhanju, ali Miroslav je odlučio u „poke bowl“ koji je zdravi obrok staviti pržene namirnice.

 

Kreativnost je neograničena, ali vrijeme nije jer za pripremu jela imaju 45 minuta. „Da bi 'poke bowl' bio dobar treba napraviti uspješan dresing“, rekao je Stjepan. Hoće li ga kandidati koji užurbano pripremaju slasne zdjelice poslušati, doznat ćemo u sljedećoj emisiji.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju