U MasterChefu ostaje 17 natjecatelja

Izbor natjecatelja koje je trebalo poslati u eliminacijski izazov izazvalo je dodatne napetosti među članovima plavog tima, a to je primijetilo i crveni tim koji je sve pratilo s galerije. Razloge koji su navodili kada su morali priopćiti zašto su nominirali određenu osobu bili su više osobne prirode nego vezane za greške koje su radili prilikom kuhanja u posljednjem zadatku. 

Kandidati koji su dobili najviše glasova - odnosno po četiri su dobili Zvijezdana, Ema i Vanja Agić te su oni sudjelovali u sljedećem zadatku s Markom Krznarićem koji je već u prošloj emisiji završio direktno u ovom eliminacijskom izazovu. 

Zadatak koji je dobilo ovih četiri kandidata je kopirati autorsko jelo koje je donijela gošća, dobitnica nagrade ''Andrej Barbieri'' za kuharsku nadu godine, mlada talentirana i perspektivna vlasnica šarmantne zalogajnice ''Kut'' – Ivana Bekavac.

Ispod zvona se nalazila srdela, kako je Ivana rekla - kraljica mora. Naizgled su sve namirnice jednostavne, ali čine kreaciju koja i nije toliko jednostavna. Ispod srdela punjenih pestom je crna leća, a iznad mahune. Sa strane je krema od mrkve i đumbira plus tostirani bademi. Srdela se, savjetovala im je, ne obrađuje predugo na pari. Mahune su kuhane kratko na vodi, narezane, završene na tavi s maslacem. Svatko od natjecatelja u eliminacijskom izazovu mogao je izabrati pomoćnika s galerije i samo s njim je mogao komunicirati. Marko je izabrao Ivana Temšića, Zvijezdana Anu Antunović, Vanja je izabrao Goranu Milaković, a Ema Roka. Kulušića-Nerala. 

Žiri nije znao čija su jela probali jer nisu bili u kuhinji dok su se ona spravljala, a kada su donesena pred njih, jela su bila označena brojem.

Zbrojem svih ocjena žirija najviše bodova dobila je Zvjezdana 20, zatim Vanja 18. ''Osjećam veće samopouzdanje i nadam se da ću u novim izazovima to više pokazati'', rekla je Zvijezdana nakon pohvala koje je dobila. Samo je jedan bod razlike bio između Eme i Marka. ''Začuđena sam. Mislila sam da ću biti puno ispod svih ostalih kolega. Jako mi je drago što ostajem, ali osjećam tjeskobu zbog Marka jer sam ga ja stavila u eliminaciju s namjerom da on preživi'', rekla je Ema.

Marko Krznarić, koji je za rekreiranje Ivaninog jela sa srdelama dobio samo 12 bodova, napustio je MasterChef. Klavdija je još za vrijeme kuhanja primijetila sa su mu ''srdelice ostale crvene u sredini''. Stjepan je njegov odlazak komentirao riječima: ''Žao nam je jer vidimo da u sebi imaš tu srčanost, ljubav''.

Emisiju "MasterChef" pratite od utorka do petka u večernjem terminu na Novoj TV. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju