Žiri je odabrao tri najlošija jela

Uzbuđenje prvog zajedničkog dana prekinula je nezgoda Marka Krznarića koji se uslijed pada u vili ozlijedio te zatražio liječničku pomoć, tako da je propustio prvo kuhanje u MasterChef kuhinji.

Već u startu natjecatelji su doživjeli veliko iznenađenje kada su podigli kutije na svojim radnim jedinicama, ispod kojih su očekivali namirnice, ali ispod kutije su pronašli samo svoje fotografije.

Bio je to znak jednog veoma kreativnog izazova – jela koja su morali spremiti morala su odražavati njihov karakter. ''Vi ste taj glavni začin u jelu koje ćete spremati. Zapaprite ga svojom osobnošću i začinite ga svojim karakterom'', rekao im je Stjepan te dodao da svatko od njih mora pokazati sebe na tanjurima. Za ovaj su izazov imali 60 minuta unutar kojih su morali spremiti svoju karakternu poslasticu i 10 minuta za dućan iz kojeg su mogli uzeti neograničen broj namirnica.

Karmen Jurčić odlučila je pripremiti nešto lagano i jednostavno, dok je Roko Kulušić-Neral ipak više bio raspoložen za eksperimentiranje s nečim posve izazovnim. Frano Kekez iz dućana je, na iznenađenje žirija, donio cijelu pancetu. Frano kaže da u Sinju odakle dolazi, ništa ne ide bez pancete i zato ju je odabrao kao glavnu namirnicu za svoje jelo. Željka Bleuš se odlučila za slastice jer je podsjećaju na djetinjstvo i odrastanje, a i kaže da joj je mikser najbolji prijatelj.

Filip Pleteš je pojasnio kako svježina tune odgovara njegovom karakteru jer je on osoba otvorena za nove stvari. Gorana Milaković se pak odlučila za mnogo boja na tanjuru, a Tihomir Bježančević je odlučio spojiti nespojivo – tunu i ajvar. ''Ajvar me podsjeća na bakinu kuhinju'', kazao je ne mogavši odoljeti uvrstiti ga u svoje jelo koje opisuje njegov karakter. Ivan Temšić odlučio se za patku jer kaže da je često radi, a i njegova majka ima patke. 

Ocjenjivački je trojac gledao kako su kandidati kuhali, kako su se snalazili na radnim jedinicama, koje su tehnike koristili, kako su sve kombinirali te je svatko odabrao najbolje jelo iz svoga tima. Damir je odabrao Marijino jelo. Stjepan je iz svog tima izabrao Filipa koji je spremio sotto vento – rižoto od gljiva, tatarski od tune, manga i bosiljka i to je začinio autohtonim mirodijama Istre i Kvarnera. Melkior je izabrao Ivana koji je u ovom izazovu pripremio jelo koje je nazvao - brzopleta pačja prsa. ''Smatram da sam ambiciozan, kreativan, snalažljiv i da sam to i pokazao na tanjuru'', opisao se Ivan kojeg su i izabrali kao kandidata koji je u ovom izazovu spravio najfinije jelo od svih. Prednost je stoga imao u sljedećem izazovu u kojem je glavna namirnica bila svježi kravlji sir. Ivan je, naime, mogao izabrati hoće li taj sir koristiti za slatko ili slano jelo te tko će od kandidata raditi slatko, a tko slano jelo. Odabrana glavna namirnica u ovom je slučaju bila test kreativnosti.

 

Žiri je odabrao tri najlošija jela spravljena od svježeg kravljeg sira koja će morati direktno u eliminacijski izazov, a njega ćemo priliku imati gledati već u sljedećoj epizodi. Oni koji nisu u potpunosti ispunili očekivanja žirija u ovom izazovu i imali su previše grešaka su Maja, Vanja i Igor koji sada imaju zadatak boriti se za ostanak u MasterChefu.

Emisiju "MasterChef" pratite od ponedjeljka do četvrtka u večernjem terminu na Novoj TV. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju