Na testu kreativnosti podbacila dva para, a jedan je posebno nasmijao žiri.

Test kreativnosti mogao je spasiti Eminu Bajramović od kuhanja u stres testu, ali nažalost, jelo u čijoj je izradi sudjelovala ipak nije bilo proglašeno najboljim, pa ćemo Eminu gledati u stres testu s kandidatima koji su ovoga puta kuhali najlošije – Lucijom Davidović, Lukom Marinom, Nikolom Koturom i Ivicom Višićem.

Kuhati u testu kreativnost znači da jedan od kandidata bira glavnu namirnicu između tri ponuđene. Ovoga puta to je bila pobjednica kutije iznenađenja Matea Alduk. Kad je stala pred Stjepana Vukadina, Damira Tomljanovića i Melkiora Bašića, ispred njih su bila tri zvona. Ispod prvog zvona nalazila se pastrva, koju je Stjepan karakterizirao kao zahvalnu namirnicu, a Matea imala zadrške prema njoj, jer je riječna riba. Ispod drugog zvona nalazila se lignja o kojoj je važno znati da se sprema ili unutar jedne minute ili jednoga sata. Treća opcija bila je oslić. ''Ružan je'', komentirala je Matea kad ga je vidjela.

''Danas kao i svaki put ne bih voljela imati posla s morem i ribom'', rekla je Lucija Kerečin prije nego je saznala što je Matea imala na izbor. S obzirom na to da je Matei od tri ponuđene namirnice najdraža lignja, to je i izabrala. ''Lignju jedem i spremam oduvijek, tako da sam zadovoljan'', kazao je Luka Piasevoli.

Matea je imala još jednu prednost, a to je da može kuhati sama te da ona bira tko će kuhati s kim u paru. ''Ne sviđa mi se ideja da moram birati timove. Moram ići strateški i malo im zakomplicirati živote, jer ja kuham sama, a oni udvoje'', kazala je. Svi su kandidati imali pravo na dodatnih devet namirnica iz dućana, ali ih je Matea mogla uzeti prva. Pravilo je bilo i to da, ukoliko Emina odradi dobro jelo sa svojim parom, neće ići u stres test.



Matea je sparila Eminu i Jelicu Boto. ''One dobro rade zajedno, nema tenzija između njih i tu imamo dobar start'', rekla je Matea. Dok je Ivica priželjkivao biti s Wannape Ponyon u paru, Matea ga je sparila s Nikolom.

Lucija Davidović sparena je s Lukom Marinom koji je pak priželjkivao biti u paru s Lucijom Kerečin jer s njom je stvorio dobar odnos. Lora Cepetić je kuhala s Majom Jalšovec, a Marko Kolak s Ivanom Ivić. ''Nisam očekivala da će nas spariti, ali mislim da ćemo se dobro slagati'', komentirala je Ivana. I Marko je bio zadovoljan, jer smatra će Ivana dobro raditi s lignjom. Matea je odredila da Wannapa kuha s Tihomirom Krklecom, a Andrea Dević s Lukom Piasevolijem. Dok je par Lucije Kerečin bio Leo Jurešić, zajedno su u paru kuhale Anita Vuković i Maja Šabić koje i u slobodno vrijeme u vili kuhaju zajedno.

''U današnjem izazovu ukoliko budete najbolje, Emina, ti ne ideš u stres test'', priopćio joj je Damir. ''Dat ću sve od sebe da iskoristim tu šansu koju sam dobila. Vidjet ću hoće li me Jelica izvući'', kazala je Emina. Jelica je ovo smatrala i kao dodatnu motivaciju da kuha još bolje. ''Mogu danas spasiti Eminu i osjećam se odgovorno. To što kuham s njom daje mi još više snage da je izvučem iz stres testa'', istaknula je Jelica.

Na raspolaganju za spremanje jela u testu kreativnosti imali su 50 minuta. Nakon što su završili s odabirom namirnica u dućanu, žiri je napravio kontrolu. Budući da su neki uzeli veliku količinu istih namirnica, žiri ih potaknuo na racionalizaciju. Tako je Piasevoli morao vratiti višak češnjaka, a Marin višak graška.

Matea je otkrila da radi rižoto od poriluka, kremu od buće, lignju ''na šporko'' i malo sotirane buće i šparoga. Lora i Maja radile su lignju u tempuri, krekere od badema i ružmarina, emulziju od agruma, kremu od blitve i pastrnjaka i čips od pastrnjaka, jer su htjele pokazati kako mogu napraviti jednu namirnicu na više načina.

Anita i Maja pripremile su težak tanjur i iako je žiri isprva jedva čekao probati ga, zaključili su da ne bi mogli pojesti cijelu porciju. Luka i Lucija donijeli su zanimljiv tanjur koji je Stjepana podsjetio na Wilsona iz filma ''Brodolom života''. Nakon smijeha u kuhinji, Stjepan ih je pitao zaslužuje li taj tanjur da ga se proba. Kada je Lucija odgovorila potvrdno, Melkior im je donio novi tanjur i zatražio da ga preslože. ''Malo sam se zacrvenio, jer je sve bilo kao sat dopunske nastave'', komentirao je Luka Marin. Nakon što su ga presložili, Stjepan im je još savjetovao da prilikom slaganja jela na tanjur radije idu s neparnim brojem namirnica.

Lucija i Leo su zablistali s brojnim komponentima na tanjuru. Međutim, nedostajalo im je nešto kremasto. Eminu i Jelicu žiri je pozvao zadnje, a one su pred njih stavile Travničko-dubrovačke arancine.

Nakon kušanja tanjura, žiri je donio procjenu o najboljem tanjuru koje su, prema Stjepanu, Damiru i Melkioru donijeli Leo i Lucija, a odmah uz njih to su bili tanjuri Marka i Ivane, ali i Jelice i Emine. ''Dala sam sve od sebe da je ne povučem sa sobom, a Jelici hvala što je iz mene izvukla ono najbolje'', rekla je Emina.

''Sva tri para su imali jako dobra jela. Ali Leo i Lucija su imali najbolja jela'', zaključio je Stjepan dodavši za kraj da će žiri tek razmisliti hoće li im dati nagradu.

Što sljedeće očekuje ekipu u MasterChefu i tko sljedeći napušta najpoznatiju TV kuhinju doznajte u novoj epizodi.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju