''Ove mi riječi znače apsolutno sve. Sad mi je srce ispunjeno i na mjestu je. Idem u nove pobjede. Ovo nikako nije kraj… ''

 Potaknuta vlastitim, ali i nezadovoljstvom ostalih članova svog tima s postupcima Frane Kekeza i reakcijama tijekom posljednjeg gastroduela, Marija Grgurić je uoči nominacija za eliminacijski krug direktno pitala žiri kako to da je Frano dobio imunitet. ''Frano je napravio najbolju piletinu od njih troje. Ivanu je piletina zagorjela i ostala je sirova. Zvijezdana je imala potpuno nepravilan oblik piletine i kožica nije bila hrskava nego debela i masna. Franina piletina bila je još i najbolje začinjena'', obrazložio je Stjepan te im savjetovao da sve priče iz kuće ostave u kući, a kad dođu u MasterChef kuhinju, trebaju se koncentrirati na kuhanje. Marija je potom oštrim tonom kritizirala Franu jer je smatrala da nikako nije zaslužio ostanak u igri s obzirom na to da nije timski igrač.

Budući da su smatrali da je Zvijezdana kao suchef bila odgovorna za neuspjeh tima, za eliminacijski izazov nominirao ju je veći dio tima. ''Mislim da svoju ulogu nisam napravila kako sam trebala'', rekla je Zvijezdana nakon što je dobila glasove. Mnoge kritike ovoga puta dobila je Klavdija zbog svoje nesigurnosti, a Gorana je čak rekla da osobu poput nje koja nije dovoljno čvrsta ne bi voljela imati u svojoj kuhinji. Zvijezdana je glas dala Željki i Klavdiji. ''Kad smo imali gastroduel nisi znala što nam je glavno jelo. Bila si zbunjena'', argumentirala je Zvijezdana svoj odabir Klavdije, a takvo objašnjenje Klavdija je dobila i od drugih, čime je uz Zvijezdanu i Mariju morala u eliminacijski izazov.

Izazov je bio rekreirati dva jela renomiranog chefa Maria Mihelja, s čijim su radom upoznati mnogi kandidati i neki od njih već su uživali u njegovim jelima. Zvijezdana, Klavdija i Marija morale su replicirati dva njegova jela.

Mario im je otkrio o čemu se radi – bijeloj ribi, gofu s kremom te jednom meksikanskom jelu prilagođenom hrvatskoj kuhinji. ''Mislim da će Mariji biti teže jer ona teži tradicionalnom načinu kuhanja, a ove tehnike koje su prezentirane malo su modernije'', kazao je Filip Pleteš, dok je Ema Baniček procijenila da bi to mogla dobro odraditi Klavdija.

''Najveća zamka mi je sada u emulziji'', rekla je Klavdija nakon što je vidjela što će morati raditi. Zvijezdana je također nije bila sigurna kako će napraviti emulziju. Mariji zbog zdravstvenih poteškoća nije bilo dobro pa joj je žiri dao mogućnost da ne prisustvuje izazovu. Zvijezdana i Klavdija mogle su donijeti odluku žele li ići u izazov same ili žele trećeg kandidata, a one su se odlučile za prvu varijantu. Mogle su izabrati jednog od kolega da im bude pomoć s galerije. Zvijezdana je izabrala Ivana Temšića jer ima iskustva sa spravljanjem emulzija i ribom. ''Znam da će mi pomoći'', rekla je. Klavdija je izabrala Roka Kulušića-Nerala. ''Dobri smo si, imala je povjerenja u mene'', komentirao je Roko njezin izbor.

Dobili su košarice s namirnicama i recept, a žiri ih je ocjenjivao s ocjenama od jedan do deset. Jela obje kandidatkinje imala su po dva tanjura. Na prvom Klavdijinom tanjuru, chef gost je primijetio da je prezentacija napravljena 80 posto od zadane. ''Emulzija je tehnički ispala odlično, ali okus je daleko od mojeg'', kazao je Mario. Tanjur dva je, prema njemu, malo oskudan i nije skladno složen te na njemu nije bilo maslinovog ulja. ''Okusi su blagi, začina nema i bilo bi ovo jedno lijepo bolničko jelo'', rekao je Mario.
Na Zvijezdaninom prvom tanjuru primijetio je veću količinu emulzije koja je i tehnički izgledala bolje. ''Nema začin, a emulzija je jako blaga'', kazao je Mario. Stjepan je istaknuo da glavna namirnica bolje dolazi do izražaja nego na suparničkom tanjuru.

Zvijezdana je dobila ukupno 41, a Klavdija 30 bodova. Mario ih je obje pohvalio i istaknuo kako je generalno jako zadovoljan i smatra da ako nastave ovim putem imaju dobru šansu u svojoj kulinarskoj budućnosti. Kazao im je da su odradili iznad očekivanja i da su jela koja su im poslali bila jako dobra.''Mogu samo reći da smo jako ponosni na vas'', rekao im je Melkior te dodao da su tehnički obje bile jako dobre, a u glasanju se razlika radila kod okusa.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju