U jednom trenutku Karmen se osjećala beskorisno pa je krenula prati suđe

Zaljubljenici u kuhinju, najboljih deset MasterChef kandidata ovoga puta pripremali su jela za radnike Konzuma. Podijeljeni u timove – crveni kojeg je vodila Karmen Jurčić i plavi kojeg je vodila Ema Baniček pokušali su osvojiti ne samo nepca žirija nego i radnika za koje su kuhali.

U Karmeninom timu kuhali su Gorana Milaković, Ivan Temšić, Tomislav Marković i Željka Bleuš, a u Eminom Zvijezdna Posavec, Ana Antunović, Roko Kuluši-Neral te Tihomir Bježančević.

''Dat ću sve od sebe kao i svaki put, samo da ne budem suchef, jer ne mogu to više psihički podnijeti'', rekla je Gorana nakon što ju je Karmen izabrala u svoj tim, ali želja joj se nije ispunila, pa ju je Karmen imenovala i svojom sucheficom. ''Znam koliko sam neiskusna u ovome. Svakom dopuštam njegov prostor, ali moja će biti zadnja'', rekla je Karmen koja je ujedno i najmlađa kandidatkinja u showu. ''Kao vođa tražit ću rad, discipliniranost i da se prvenstveno obrate meni'', istaknula je Karmen.

Zadatak im je bio napraviti pobjednički gablec. ''Mislim da trebamo biti realni, ne ići u neke dubioze'', smatra Roko. Ema je htjela ostaviti 15 minuta za serviranje kako bi sve izgledalo lijepo i uredno. ''Davala nam je savjete, bodrila nas, tako da mislim da je odradila odličan posao kao chefica'', rekla je Ana.

U jednom trenutku Karmen se kao chefica osjećala beskorisno pa je krenula prati suđe, a Ivan joj je rekao kako bi to trebala pustiti. Ipak za savjete vezane uz okuse, kao i drugi kandidati iz crvenog tima, nije se obraćao Karmen nego Gorani, što je primijetio i žiri. Željka je i ovoga puta u gastroduelu bila tiha te je upitana da komentira takav svoj nastup odgovorila kako nije timski igrač te da najviše i najbolje kuha kad radi sama. ''Možda bih mrvicu voljela doći do izražaja među mnoštvom, pa se malo razočaram'', kaže Željka.

Crveni tim imao je poteškoće s okruglicama koje su morali iznova raditi u gotovo zadnji čas, a plavom timu sve je napredovalo kako su zamislili te im je sve bilo gotovo na vrijeme. ''Znam koliko sam neiskusna i birala sam ovaj tim iz razloga što mogu s njima komunicirati na određeni način. Treba mi prvenstveno prijateljski odnos'', ističe Karmen.

Budući da je žiri u noći probudio kandidate kako bi sve stigli pripremiti na vrijeme za pauzu radnika Konzuma u 10 sati, mnogi od natjecatelja bili su neispavani. ''S obzirom na umor i količinu sna kojeg smo imali jako sam zadovoljan, nije bilo ni jedan krivi korak, ni jedan konflikt i mislim da chefica može biti zadovoljna s nama'', rekao je Tihomir. ''Nadam se da me tim doživio cheficom kakva trebam biti'', kazala je Ema.

Za goste je pripremljeno četiri vrste jela, odnosno svaki je tim radio po dva jela. Nakon što su radnici kušali jela, odabrali su koje im je jelo bolje te su novčić odgovarajuće boje stavili u kutiju.

Crveni tim pripremio im je krumpir i celer juhu s okruglicom od čvaraka i svježeg sira, čips od pancete, krekere od različitih vrsta sjemenki, sendvič roladu od ramsteka, tostirane bućine sjemenke sa soja sosom, umak od sira i češnjaka te kiseli luk.

Plavi tim pripremio je sendvič s govedinom uz koji ide pečeni krumpir, salata i umak od povrća u kojem se peklo meso te za svježinu umak od milerama i pečenog češnjaka. Kao drugo jelo pripremili su pohanu puretinu s rižom u umaku od povrća sa sjemenkama sezama te povrće i rižu. ''Naš najbolji gablec do sada, još kad ga ne moramo sami slagati'', rekla je jedna radnica.

Čije se jelo više svidjelo radnicima i žiriju te tko će odnijeti pobjedu u ovom gastroduelu, doznat ćemo u sljedećoj emisiji MasterChefa.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju