„Pralina punjena moussom od mozga zvuči točno kao Mario Mandarić“

Budući da su se u nominacijama našli svi kandidati zbog izjednačenog rezultata u gastroduelu, svi su mogli dobiti glas od svojih kolega. Natjecatelji su glasove većinom dali Sari i Ana-Mariji koje su vodile timove. Sarah je nominirala Petra zbog, kako je navela kreme koja je kasnila, pa je istaknula da je zbog toga torta kasnije stavljena u frižider i nije se uspjela ohladiti.

„Nije me to iznenadilo, znam zbrajati i znam kakvi su odnosi u kući. Bilo je za očekivati“, kazao je Petar koji smatra da nije predugo radio kremu i da nije mogao utjecati na to koliko će se torta brzo hladiti. Ana-Maria je nominirala Josipa zbog piletine koja nije bila sočna. „Apsolutno nije validan argument. Nije napomenula da je trgana piletina bila njezina i Lukina ideja, da je Lara napravila mlinac koji je bio žilav, Lukin je luk zagorio, plejting je bio katastrofalan“, naveo je Josip smatrajući da Ana-Maria ovime štiti Luku.

Na pitanje tko bi nominirao Dominika da nema imunitet, ruke su podigle, Sarah, Gaia i Lara. Zamjerili su mu što je stavio previše ulja u pastu od lješnjaka i oraha. „Lakše im je nominirati mene jer su htjeli zaštiti jednu osobu – Gaiju, jer je vide u finalu“, istaknuo je on te nominirao Gaiju. Kad je ona počela negodovati zašto ju je nominirao, Manuel je neočekivano stao u Dominkovu obranu: „Po čemu je Josip zaslužio glas ili Petar? Prestani, u istom si košu kao i oni, kao i svi mi“.

U ciklusu spajanja nespojivog očekuje ih test prepun kontrasta. „Hladne sam glave i idem na sve ili ništa“, rekla je Ana-Maria pred stres-test, a Josip je dodao da mu je ona svojim glasom za eliminacije dala snage više nego ikada. Da bi ostali u MasterChefu, kandidati moraju replicirati jelo ispod zvona čiji je autor chef Mario Mandarić. „Vrijeme je da odete korak dalje, da budete kreativni. Iako je moje jelo nešto što se naizgled ne može spojiti, kad ga probate ima savršenog smisla“, opisao je chef Mandarić.

Janjetina sa sipom, gel od krastavaca te čokoladna pralina punjena moussom od janjećeg mozga. Sarah je otkrila da nije jela meso do svoje 15. godine i da je ovo pravi stres test u kojem će pomaknuti svoje okvire. „Pralina punjena moussom od mozga zvuči točno kao Mario Mandarić“, komentirao je Petar.

Ana- Maria zabrinuta je kako će sve stići napraviti, iako im je neke komponente gotove donio chef. Kandidate je zabrinula i količina namirnica koju su dobili u košaricama, pa su tražili da im se za pripremu da tri sata, ali dobili su samo 75 minuta.

Kako će se snaći, doznat ćemo u sljedećoj epizodi.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju