Luka, želatine i lubenice nije nedostajalo

Kaos koji je izazvalo razočaranje kandidata kada su saznali da moraju svoje namirnica, koje su mogli izabrati u dućanu po vlastitom nahođenju, zamijeniti s kolegom na istoj radnoj jedinici, bio je urnebesan.

Luka je osmislio kako kombinirati riblje jelo s voćem, pa je pri tom uzeo cijelu lubenicu, a ona je sa svim ostalim u njegovoj košarici, pripala Antoniji koja se morala snaći s tim. „Nisam nigdje vidio jelo od morskih plodova s lubenicom, ali odlučio sam riskirati“, rekao je Luka kojem je propala ideja. Antonija je lubenicu odlučila staviti u salatu, a ostatak pojesti za desert.

Dok se Gia radovala glavnim namirnicama koje je izabrao Josip – svježi bakalar, dagnje i škampi, po uzoru na portugalsku kuhinju, Manuel i Mateja nisu bili baš jako sigurni da su im ove namirnice adut za imunitet.

Glavnu namirnicu u skladu s portugalskom kuhinjom Josip je izabrao između preostala dva zvona – Norveške namirnice (losos, kupus i kopar) i namirnice karakteristične za Veliku Britaniju (oslić, krumpir i grašak) . Pritom je chefovima otkrio da kandidati Gaiu zovu „Nindža Gaia“.

Jedino je njemu, s obzirom na to da je imao pogodnost iz prethodnog izazova, preostalo da zadrži namirnice iz košarice kako ih je izabrao. U prvih pet minuta mogao je i koristiti chefa, a izabrao je Damira koji mu je rezao mrkvu, čistio dagnje i naribao šnite sira.

„Ne mogu vjerovati da mu je dao da riba sir na šnite“, nasmijao se Melkior. „Nisi ti još za penziju“, dobacio je Stjepan kad je vidio s kojim se žarom i brzinom Damir bacio na posao.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju