Dominik: „Od toliko adrenalina ne možeš razmišljati racionalno, nego samo goriš iznutra“

Dio novog zadatka kojeg su pred kandidate MasterChefa stavili Damir, Stjepan i Melkior je i da iskoriste maksimalno svaku namirnicu. Trebali su skinuti kožu s romba te iz njega izvući četiri filea i sastrugati meso ribe koje će koristiti za punjenje, a ocjena jela sadržavat će i to kako su odradili svaku pojedinu tehniku prilikom pripreme jela. Moraju dobiti četiri fileta, a svaki od njih ima namjenu. Jedan je za rolicu od romba, drugi za farsu, odnosno punjenje rolice, a treći i četvrti za pokazni primjer da se vidi koliko su uspješni bili u tehnici filetiranja ribe. Također, prilikom kuhanja morali su paziti na urednost, a Damir im je preporučio da bi bilo najbolje kada bi jelo servirali na čistoj radnoj jedinici.

Dominikova kartica imuniteta više ne vrijedi i sada se ravnopravno natječe s ostalima da u 75 minuta pripremi pokazno jelo. „Idem se boriti, idem gristi, napravit ću sve kako mi piše u receptu. Kreće lutrija“, komentirao je Manuel prije početka kuhanja.

„Volio bih skuhati super jelo i posvetiti mu se tako da bude bez greške“, istaknuo je Luka te dodao da mu je u ovom zadatku najveći problem nefokusiranost. Tijekom kuhanja Luka je morao ponoviti holandez koji mu isprva nije dobro ispao. No Luka nije bio jedini koji je imao poteškoće s holandezom. Gotovo svi su ga morali raditi više puta, osim Dominika koji je prilikom izrade holadeza imao jedan trik s vodom koji mu je pomogao da mu holandez ispadne ispravno.

„Od toliko adrenalina ne možeš razmišljati racionalno, nego samo goriš iznutra“, prisjetio se Dominik najžešćeg dijela kuhanja u prvoj polovici izazova. Ivana je imala problem s raštikom, a ostao joj je sasvim mali dio listića koji je uspjela iskoristi. Dok su se na radnim jedinicama završavale posljednje komponente i na tanjur stavljali zadnji detalji,

Damir je počeo odbrojavati 30 sekundi do kraja kuhanja. „Nisam sve servirala. Nemam holandez i čips sam razmrvila ono što sam imala. Bilo je baš veselo“, rekla je po završetku kuhanja Ivana.

Hoće li zbog toga imati najlošiji tanjur ili je ipak netko drugi prilikom kuhanja napravio više pogrešaka, doznat ćemo u sljedećoj epizodi MasterChefa.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju