Kraljica mora u zanimljivoj kombinaciji

U ovotjednom eliminacijskom zadatku MasterChef je posjetila gošća, dobitnica nagrade ''Andrej Barbieri'' za kuharsku nadu godine, mlada talentirana i perspektivna vlasnica šarmantne zalogajnice ''Kut'' – Ivana Bekavac koja je pred kandidate donijela autorsko jelo.

Ispod zvona se nalazila srdela – kako je Ivana rekla – kraljica mora. Naizgled su sve namirnice jednostavne, ali čine kreaciju koja i nije toliko jednostavna. Ispod srdela punjenih pestom je crna leća, a iznad mahune. Sa strane je krema od mrkve i đumbira plus tostirani bademi. Srdela se, savjetovala im je, ne obrađuje predugo na pari. Mahune su kuhane kratko na vodi, narezane, završene na tavi s maslacem. U nastavku vam donosimo recept za Ivanino jelo:

SASTOJCI

Srdela
Svježi peršin
Svježi bosiljak
Češnjak
Krušne mrvice
Limeta
Maslinovo ulje
Sol
Beluga leća
Mrkva
Svježi đumbir
Maslac
Kurkuma
Šećer
Zelene mahune
Bademi

PRIPREMA

Nasjeći mrkvu i sotirati je na maslacu. Dodati malo vode. Kad je mrkva kuhana, dodati kurkume, koricu i sok limete, naribani đumbir. Izblendati i začiniti.

Crnu leću isprati, kuhati u omjeru 2:1. Kuhati 20-ak minuta. Prije samog dovršavanja jela, dodati kockicu maslaca, po potrebi malo maslinovog ulja.

U sjeckalici napraviti pesto od listova peršina i bosiljka, češnjaka, korice limete, žlice krušnih mrvica i maslinovog ulja. Posoliti.

Bademe blanširati i tostirati u pećnici 170 stupnjeva. Mahune nasjeći na julienne. Blanširati i šokirati u ledenoj vodi.

Srdele očistiti (izvaditi utrobu i skinuti glavu) i filetirati. Napuniti filete pestom. U steaming basketu na pari dovršiti srdele. Na maslinovom ulju presotirati mahune i začiniti sokom limete, dodati nasjeckane bademe.

Quiz Maker - powered by Riddle

Emisiju "MasterChef" pratite od ponedjeljka do četvrtka u večernjem terminu na Novoj TV. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju