"Dragi žiri, samo za vas..."

Audicije MasterChefa su završile te u sljedeću fazu natjecanja ulaze kandidati kojima je u proteklih šest audicijskih epizoda žiri dodijelio pregače.

Među kandidatima koji su se predstavili u posljednjoj audicijskoj epizodi bio je i Ante Raljević iz Omiša (35) koji je žiriju pripremio rižoto s lignjama i šparogama. „Rižoto je ukusan, ali nije teksture rižota. Uspio si me ovim jelom odvesti u Dalmaciju, tako da od mene imaš 'da'“, rekao mu je Stjepan. Melkior je vidio kvalitetne namirnice, pa je očekivao više od jela i stoga mu je dao 'ne'. Ipak dobio je pozitivan odgovor od Damira, a time i pregaču.

Karizmatični Mirko Barišić (37) koji živi u Luksemburgu i u potrazi je za ženom, na audicijskom tanjuru servirao je mesno jelo od teletine za koje ga je inspirirala orijentalna kuhinja.

Tijekom kuhanja napravio je brojne tehničke greške, a najviše je puta zanemario žirijev savjet o tome da ne struže nožem po tavi. Iako mu je Stjepan dao 'ne', dobio je dva 'da' od Melkiora i Damira, pa se kući vratio s osvojenom pregačom.

Dragana Orlović (34) iz Knina žiri je pokušala osvojiti lungićem na kremi od celera. „Vrijeme u MasterChefu i vrijeme u stvarnom životu nije isto“, rekla je kad je shvatila da je pod utjecajem treme dosta stvari zaboravila ponijeti sa sobom. Nije bila zadovoljna sa sokom koji je pustilo meso, kao ni redukcijom acceta. S dva 'ne' Dragica je audiciju napustila bez pregače.


Svoju MasterChef pregaču došao je zaraditi i Šiško Horvat Majcan (37), glumac i lutkar kojeg gledamo kao policajca Šimu u hit seriji „Kumovi“.

Na MasterChef su ga prijavili supruga i sin te je žiriju pripremio svinjski file u umaku od crnog vina s čipsom od celera. No, zaboravio je posoliti povrće. Damir mu je dao 'ne', a Melkior 'da'. „Trebalo bi poraditi na nekim stvarima“, kazao mu je Stjepan i dao mu 'da'. S time je Šiško napustio audiciju u ruci ponosno noseći pregaču.

Mustafa Ramić (46), otac petero djece pored svog dnevnog posla, noću radi u restoranu gdje pere suđe. „Nije to žrtva, to je više strah da djeca neće imati što za jesti, što za obući“, rekao je. „U MasterChef sam se prijavio jer se moram pobrinuti za svoju obitelj.

Nemamo krov nad glavom. Moram napredovati, pokazati im da se treba u životu i žrtvovati. Napravio bih sve za svoju djecu“, rekao je. Voli staru kuhinju pa je odlučio pripremiti lungića s palentom i gljivama. Od Melkiora je dobio 'ne', ali od Stjepana i Damira 'da'. „Osjećam se fantastično, ispunio sam svoj san“, kazao je.

Nove epizode MasterChefa ne propustite pratiti od ponedjeljka do petka na Novoj TV! Propuštene epizode gledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju