I najmanji šum u komunikaciji može presuditi

Najpoznatija televizijska kuhinja ovoga puta u gastroduelu pokazuje snagu timskog rada i kreativnosti u uvjetima kada im je komunikacija otežana zidovima. Vođe timova, Ivan i Gaia, odabrali su svoje timove, namirnice, posude za kuhanje te tim rasporedili tako da što lakše prođu izazove u komunikaciji. Naime, princip ovog duela zasniva se na „gluhom telefonu“, odnosno, na prenošenu poruka.

Ono što je osmislio vođa tima, mogao je reći samo jednoj osobi u timu, a ona je dalje morala prenositi te ideje. Jelo na kraju mora ispasti upravo ovakvo kakvo su vođe timova prezentirali žiriju na početku.

Natjecatelji moraju pripremiti čak četiri slijeda - amis bush (pozdrav iz kuhinje), hladno predjelo, toplo predjelo, glavno jelo, a to sve mora odisati fusionom raznih svjetskih kuhinja. U ovom zadatku, svaki detalj i svaka nijansa recepta su od suštinskog značaja jer kandidati prilikom pripreme informacije morali prenositi prema prozorčiću, korak po korak.

Gaia i Ivan su odabrali riblja jela za svoje timove. „Velika je odgovornost na Lari jer je ona ta koja komunicira sa mnom. Vjerujem joj i mislim da sam dobro posložila svoj tim“, kazala je Gaia.

 

Hoće li uspjeti timovi zadržati sve informacije netaknute, ili će se dogoditi neki neočekivani obrat doznat ćemo u sljedećoj epizodi.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju