Novi kulinarski izazovi za kandidate MasterChefa.

Novi gastroduel donosi nove izazove za kulinarski vješte kandidate MasterChefa. Ovoga puta bit će bitna i kvaliteta, ali i kvantiteta. Naime, svaki tim od sedam natjecatelja morat će napraviti 99 porcija jela, ''Da budemo precizniji 33 puta 3'', pojasnit će Stjepan dodavši da moraju pripremiti tri slijeda - mesni wok, nešto na žlicu i fit jelo, odnosno nešto moderno što drži u balansu. ''Muka mi je, ali odradit ćemo kako god znamo i umijemo'', kaže Lora Cepetić kada je saznala koji im je zadatak.



Vođe timova birat će žiri, a u kuharskom srazu kojeg ćemo gledati večeras bit će to Anita Vuković koja će obući crvenu pregaču te Ivica Višić kojeg će dopasti plava boja pregače. ''Osjećam se odmorno, ali uvijek je neizvjesnost prije grupnih izazova'', rekla je Anita.

Kandidati će kuhati za djelatnike Konzumove Gastroteke. ''Zaboravite na točkice, pjenice, pireiće, kremice. Tražimo konkretna jela'', savjetovao im je Stjepan. Ivica je već prije bio u Gastroteci pa zna kako ondje izgledaju jela. ''Olakotna okolnost je što se ne radi o fine diningu, nego će biti veliki lonci. To je ok, izvedivo'', smatra Luka Marin.

S obzirom na zadatak, Anita Ivicu smatra teškim konkurentom, jer jako dobro razumije jela iz Gastroteke. ''Pritisak je velik, zanimljiv izazov, ali zašto danas mene?'', komentirala je Anita. ''Iznenadilo me malo kad su mene izabrali'', kazao je Ivica. Anita je izabrala crvenu pregaču, a Ivici je ostala plava.

U Ivičinom timu kuhat će Tihomir Krklec, Leo Jurešić, Maja Šabić, Matea Alduk, Lucija Kerečin i Luka Marin, dok će se u Anitinom boriti - Luka Piasevoli, Lora Cepetić, Marko Kolak, Nikola Kotur, Maja Jalšovec i Lucija Davidović.

''Nikola i ja smo opet zajedno. Mislim da ćemo moći sve probleme ostaviti iza sebe na dva sata. Bit ću kolega'', kaže Luka Marin, a Nikola dodaje: ''Svaki timski igrač mora biti saveznik, pa i Luka Marin''.

Ovoga puta neće birati suchefove, a kako će se snaći u ovom izazovu s novim pravilima saznat ćemo večeras.


Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju