Pogledajte što vas očekuje u novoj epizodi MasterChefa

Pred kandidatima MasterChefa još je dug put do pobjede, a već u novoj epizodi pokazat će koliko su vješti s jednom ne baš tako omiljenom namirnicom - tripicama. No prvo će se morati pozabaviti zadatkom koji će im donijeti kutija iznenađenja. Naime, na radnim jedinicama ispred svakog kandidata naći će se kutija ispod koje se nalazi nož. ''Kad sam ga dotaknuo, shvatio sam da nije za meso'', komentirao je Tihomir.

Iznenađenje će biti utoliko veće što će se osim ovih kutija, pokraj žirija naći još jedna velika crna kutija, a nož im je trebao za ono što se nalazilo ispod misteriozne goleme kutije. ''Diže se ta kutija, ispod nje je magla. Spektakl'', kazao je Tihomir.

''Mislila sam da će David Copperfield izaći van'', rekla je Marija. No ispod kutije neće biti slavni mađioničar nego hama - bijela jadranska riba, starosjedioc u Jadranu kojeg dugo ondje nije bilo, ali uz pametan uzgoj i poribljavanje sve je češće na tržnicama. Okusom i teksturom hama je bliska brancinu. Njezina prednost je čvršće i masnije meso. ''Nisam nikada imala prilike raditi s ovom ribom, ali sam je jela'', komentirala je Ema, a hama nije do sada bila sastavni dio tanjura većine natjecatelja.

Pogledajte što vas očekuje u današnjoj epizodi:

 

Kandidati moraju osmisliti kako će je spremiti pomoću namirnica koje su dobili u košari i to u roku od jednog sata. Dok pripremaju jelo, žiri će promatrati kako to čine i pomoću toga izabrati samo nekoliko jela koje će probati. Među njima im je najbolje bilo Goranino, pa je ona odabrana da između tri namirnice koje joj ponudi žiri izabere jednu koja će biti glavna i odabere 16 namirnica iz dućana koje će zabraniti natjecateljima za korištenje. Međutim, dok je Gorana birala svoje namirnice za sljedeći zadatak napravila je kardinalnu pogrešku – zaboravila je u košaricu staviti glavnu namirnicu - tripice.

''Bila sam zbunjena zašto je nisam uzela. Mislila sam da je ta namirnica sigurna, da je ne moram uzeti u dućanu. Ja ću kuhati bez tripica tako da sam sigurna da idem u eliminacijski krug. Što sada? A možda i ne idem. Možda sve ostalo bude dobro'', osvrnula se na svoju pogrešku.

Kako će ostali natjecatelji doživjeti Goranin izbor glavne namirnice koja ima jako malo ljubitelja, te kako će se ona provesti u sljedećem zadatku bez glavne namirnice, doznajte već večeras.

Emisiju "MasterChef" pratite od utorka do petka u večernjem terminu na Novoj TV. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju