Maji nije najbolje sjela Lukina šala!

Kad živite na dva kotača, svoje dane mjerite u kilometrima, a vrijeme gorivom. Gosti posljednjeg gastroduela u MasterChefu bili su upravo takvi – bajkeri koji su kušali jela crvenog i plavog tima te glasali za ona jela koja su im bila bolja.

U MasterChef su došli predvođeni chefom Stjepanom Vukadinom, također bajkerom, a Melkior Bašić i Damir Tomljanović kandidatima su priopćili: ''On je ovoga puta u malo drugačijoj poziciji. On je i žiri i gost''.



Budući da su kuhali u timovima, a timovi moraju imati vođe, to su bili Maja Jalšovec u crvenoj pregači i Luka Piasevoli u plavoj. U Majinom su timu kuhali Leo Jurešić, Marko Kolak, Anita Vuković i Nikola Kotur, a u Lukinom Luka Marin, Tihomir Krklec, Matea Alduk i Maja Šabić. ''Birao sam članove tima, jer su po meni to najbolji ljudi za takav izazov'', objasnio je Luka Piasevoli.

Morali su pripremiti tri puta po 25 porcija, odnosno ukupno 75 porcija jela u 120 minuta. Pravilo je bilo da među porcijama bude 25 mesnih jela s prilogom koji će se dobro sljubiti s bezalkoholnim pivom.



''Timovi su se ovoga puta posložili tako da smo baš mi koji smo jako povezani upali u isti tim. Već znamo koje su nam uloge. Tihomir i Lora su za davanje ideja, Luka je za neku izvedbu, Matea isto. Mislim da ćemo mi obaviti jako dobar posao jer smo već tim'', ispričao je Luka Marin.

''Zadovoljan sam s onim što Maja radi. Dobio sam zadatak naručivati namirnice koje će nam trebati za izradu menija'', ispričao je Nikola. Maja misli da je njihova timska prednost to što znaju raditi jela za velik broj ljudi, dok je plavi tim više za fine dining.

Marko je savjetovao da se krumpiri rade na tavi, ali tim mu je napomenuo da neće imati mjesta za to budući da na raspolaganju imaju samo dvije radne jedinice i još mnogo jela za koje je potrebna peć. Iako je bio odlučan u namjeri da nametne svoju ideju, Marko se ipak na kraju prilagodio timu. ''Htjela bih pokazati da sam sposobna voditi ljude i pobijediti'', ističe Maja koja je argumentacijom objasnila Marku zašto njegova ideja u uvjetima u kojima rade neće moći biti ostvarena.

U jednom trenutku crveni tim shvatio je da im ne radi pećnica, na što im se Luka Marin narugao, a Maja ga je kritizirala. Također u njezinom timu Nikola i Lucija su počeli pjevati, što je ona odmah zaustavila jer kaže: ''Nismo u Družbi Pere Kvržice''.



Na kraju je bila zadovoljna s jelima i izborom domaće hrane koju je sa svojim timom odlučila servirati bajkerima. ''Teško mi je pretpostaviti kako će bajkeri reagirati na naša jela. Nadam se da će im biti fino'', rekla je Maja.

Tihomir je uvjeren da u njegovom timu nema slabe karike, jer su svi dali sto posto od sebe i napravili sve što su zamislili. ''Malo smo se pred kraj primili svi svakakvog posla, ali znali smo što se od nas očekuje'', osvrnuo se Tihomir na posljednji izazov. I Luka Piasevoli je bio zadovoljan svojim timom i njihovom uigranošću, no na rezultate će morati još malo pričekati.

Dok su se gosti i žiri častili njihovim kuharskim kreacijama i odlučivali čija su im jela bolja i kome će dati svoj glas, kandidati su uživali u zasluženom odmoru, ali i razgovarali o greškama koje je napravio njihov tim.



''Izazov je bio strahovito težak, prije svega zbog vremenskih uvjeta. Bile su nam upaljene sve pećnice i svi štednjaci. Imali smo osjećaj da radimo na milijun stupnjeva. Nadam se da je crveni tim pobjednički, prvenstveno zbog svojih kolega jer ja imam imunitet'', osvrnula se sve Anita.

Koji je pobjednički tim ovoga gastroduela ne propustite doznati u sljedećoj emisiji MasterChefa.

 

 

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju