Doći do pobjede nije bilo nimalo lako!

U srazu dva tima, crvenog pod vodstvom Ivana i plavog pod Gainom palicom, pobijedio je Gain tim. Doći do pobjede nije bilo nimalo lako, jer žiri im je otežao jednu veoma važnu stvar u kuhinji, a to je komunikacija. Naime, članovi tima bili su odijeljeni zidom i poruke od voditelja tima mogli su dobiti samo preko jednog kandidata koji je bio određen za komunikaciju. U plavom timu Gaia je komunicirala s Larom koja je onda dalje prenosila informacije, a u crvenom timu Ivan je upute davao Ana-Mariji.

„Ana-Maria je bila dobar poštar“, istaknuo je Ivan. „Kuhali smo bez grča, vrlo opušteno, bilo je gušt“, kazala je Lara.

Nakon kuhanja, jela su sa chefovima kušali i voditelji timova, koji su procjenjivali koliko su dobro kandidati prenijeli njihove ideje na tanjur. Miroslav je prezentacijom jela kojeg je radio s Petrom iznenadio žiri, ali i voditelja svog tima Ivana. Jelo je donio s Petrom te se javio da ga prezentira, a njegova prezentacija oduševila je prisutne za stolom te je dobio pohvalu za to. „Rekao bih da je to novi Miroslav. Bez zezancije, ozbiljan“, rekao je Ivan.

Nakon što su kušali sva jela, Gaiu i Ivana je čekalo jedno iznenađenje. Damir im je priopćio da će morati napraviti desert, odnosno da im u 15 minuta moraju pripremiti palačinke. No, ispalo je da se Damir samo šali.

Na samom početku analize vođe su pohvalili svoj tim. Lara je bila uvjerena da su pogodili temu fusiona i da su ostvarili zadatak. Jedan tim je ipak više pogodio zadatak spajanja okusa iz svjetskih kuhinja, a posebne pohvale su dobile karamele plavog tima. Tim su jelom, naglasio je Stjepan, uspjeli spojiti Aziju i Mediteran. Jednoglasno su se složili da je plavi tim napravio bolje hladno predjelo, a na kraju je plavi tim i odnio pobjedu.

„Očito crveni tim prati taj krivo pogođeni meni“, našalio se Petar. Ivan je odlučio svu krivnju preuzeti na sebe, jer nije osmislio meno koji bi zadovoljio temu fusiona. „Ja nisam napravio kako sam zamislio, a opet moram staviti imena dvoje ljudi na papir, pa sad vi recite ima li to kakvog smisla“, rekao je za kraj. A tko će od kandidata iz tima biti nominiran za eliminacijski test, doznat ćemo uskoro.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju