Frano Kekez izgubio u eliminacijskom izazovu

Vrhunska kuhinja ne trpi loša jela, a vrlo dobro to zna Frano Kekez koji je namjerno odradio zadano jelo na način da ono bude nejestivo te time ne samo duboko razočarao žiri, nego i izgubio svoje mjesto u utrci za najboljeg kuhara u MasterChefu.

Najviše nominacija u crvenom timu kojeg je u prošlom gastro izazovu vodio Ivan Temšić, dobio je Frano. Kandidati su za dodjelu glasa Frani imali još i argument koji se dogodio za vrijeme gastroduela, a to je da mu riža, kao što je primijetio i žiri, nije bila dovoljno kuhana.

Kada je plavi tim počeo dijeliti nominacije svojim kolegama zbog muškantnog oraščića kojeg su stavili u jelo, a onda shvatili da je to možda orašasti plod na kojeg je alergična gošća za koju kuhaju, Melkior im je kazao kako muškantni oraščić nije orašasti plod. Tada su shvatili da su bez razloga kuhali jela iznova jer su ona s orašastim plodom odlučili baciti i time si uništili šansu da budu pobjednički tim.

U eliminacijski izazov išli su Ana Antunović i Roko Kulušić-Neral iz plavog tima. Za eliminacije je u crvenom timu najviše glasova dobio Frano, a nakon njega jednak broj glasova dobili su Karmen Jurčić i Tomislav Marković. S obzirom na to da je vođa, Ivan je morao birati između njih dvoje, tko će ići u eliminacijski krug. Iako je svoj glas za nominacije dao Karmen zbog greške u pripremi slastice, za eliminacijsko kuhanje ipak se odlučio na Tomislava objasnivši to time da misli da će se Tomislav uspjeti izboriti za prolazak, što je Karmen uvrijedilo. 

Ana, Roko, Frano i Tomislav morali su rekreirati jelo legende food dizajna, chefa Tomislava Škunce Škufa. On im je pripremio riblje jelo s oradom: ''Najzeznutiji je umak koji voli puknuti'', rekao im je chef prilikom prezentiranja jela. Na raspolaganju za izradu ovog jela imali su 70 minuta i sve potrebne namirnice te recept, ali i napomenu da ga ne slijede slijepo jer su to samo smjernice. 

Žiri je kandidatima zabranio pomoć s galerije. Roko je shvatio da nije dobro organizirao vrijeme i u jednom je trenutku postao nervozan. Kandidati s galerije počeli su ga bodriti, ali to mu nije pomoglo. 

Od svih kandidata koji su kuhali u eliminacijskom izazovu, Ana je pripremila najbolju repliku jela, a Frano najlošiju. ''Bilo je grešaka na tanjuru'', rekao mu je Škuf. Žličnjake je kaže Frano šećerio, pa kiselio. ''Žličnjak je bio sirov'', kazao je Škunca. 

''Trudio sam se da budem uredan na radnoj jedinici, da odradim stvari koje su mi manjkave na najbolji mogući način koji mogu, a da segment u kojem imam neko povjerenje da ću ga dobro odraditi, da ga upropastim i na taj način napustim show'', objasnio je Frano. Damir mu je rekao da respektira njegovu odluku, ali ne i način na koji je to odradio. ''Frano sjeti se samo da smo mi to trebali jesti'', zaključio je Stjepan za kraj.

Emisiju "MasterChef" pratite od ponedjeljka do četvrtka u večernjem terminu na Novoj TV. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr!

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju