Pogledajte što vas očekuje u novoj epizodi MasterChefa

Prije nego što uđu u MasterChef vilu i sljedeći ciklus natjecanja, kandidati moraju pokazati koliko su spremni učiti, ali i prilagoditi zahtjevima koji se pred njih stavljaju. Ovoga puta kuhat će u timovima na način da promatraju što radi chef koji ih je izabrao u svoj tim. Njihovo jelo morat će sličiti što više njegovom. Iako naoko zvuči jednostavno, kandidati će se morati jako potruditi prije nego uspiju uhvatiti ritam sa svojim mentorima. U sljedećem MasterChef izazovu chefovi biraju najslabije karike u svojim timovima koji će bijele pregače zamijeniti crnima i s njima ići u eliminacijski izazov u kojem će se boriti za šansu da uđu u vilu.

''Malo sam ostala u šoku jer sam se spremila da ću ostati tu jako dugo. Ovo me stvarno iznenadilo'', istaknula je je Maja. ''Imamo nekoliko namirnica, ne puno, što znači da neće biti preteško'', rekla je Ana nakon što je vidjela koje ih namirnice očekuju u košarici na radnoj jedinici. No nisu svima namirnice koje su vidjeli bile po volji. ''Kad sam vidjela namirnice i skužila tijesto unutra, shvatila sam da bih se mogla naći u problemima'', kaže Klavdija.

Kandidati će motriti što radi chef i kuhati paralelno s njim, a kada chef pripremi jelo, natjecatelji imaju još jednu minutu dovršiti svoj tanjur. Nakon toga izazov je gotov i chef će kušati jelo od svakog natjecatelja iz svog tima. Odabrat će najboljeg i najlošijeg. Najbolji kandidati dobit će priliku u sljedećem krugu biti njihovi asistenti i neće morati kuhati, dok će se najlošiji naći u eliminacijskom izazovu u kojem će morati skuhati, samo naizgled, jednostavnu namirnicu koja se nalazi u gotovo svakom frižideru. Eliminacijski izazov imat će dva gubitnika i samo jednog pobjednika. ''Tu je puno kandidata koji sigurno dobro kuhaju i nisam sigurna jesam li na njihovoj razini'', kazala je Ana Marija.

MasterChef je nepredvidiv i kandidati su to osjetili na svojoj koži. Dijeli ih još svega nekoliko koraka do ulaska u MasterChef vilu koja će biti njihov dom sljedećih mjeseci – kojih 19 kandidata će ući u vilu, te nastaviti natjecanje u MasterChef kuhinji, doznajte u emisiji već večeras.

Pogledajte što vas očekuje u današnjoj epizodi:

Emisiju "MasterChef" pratite od ponedjeljka do četvrtka u večernjem terminu na Novoj TV. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju