Maja Šabić poručuje: ''Molim vas, samo mi dajte slatko!''

MasterChef kandidata sve je manje i sve su vještiji u kuhinji. Od sada ih čekaju još stroža pravila, teži izazovi, gledat će se svaka sitnica – poručili su im mentori Stjepan Vukadin, Melkior Bašić i Damir Tomljanović.



Vrijeme je da se dozna tko je najbolji, a tko najlošiji u izazovu kutije iznenađenja. Najmanje greške mogu ih koštati. ''Zadnji stres test nam je pokazao da ne moramo imati deset komponenti na tanjuru, što meni odgovara. Krajnje je vrijeme da počnem koristiti okuse u koje sam sigurna i onda ih sama dorađivati'', ističe Lucija Davidović.

''Nisam nikako za borbu i kreaciju, jer je Lucija Kerečin ispala i to me užasno pogodilo. Ali nadam se da će me adrenalin udariti kad uđem u kuhinju'', kaže Maja Jalšovec. ''U novom ciklusu se nadam novom Nikoli. Stari Nikola je popuštao u nekim stvarima, ali od sada ću početi gristi'', odlučan je Nikola Kotur. ''Realno je da se podigne ljestvica'', smatra Ivica Višić.

Kutija iznenađenja koja je pred njima otvorit će novi ciklus – pripremu slatkih jela kojima se jako veseli Maja Šabić iako napominje da ''svaka karamela može prijeći u gorko''.

Čokolada, naranča, liker, lješnjaci, šumsko voće, mlijeko, mljeveni badem, kokosovo brašno, šećer u prahu, puding od vanilije, borovnice, slatko vrhnje, brašno, škrobno brašno, želatina, prašak za pecivo, šećer cimet, krem sir i džem od jagode - sve te namirnice ukazuju na to da im je žiri dao na izbor prilično velik raspon smjerova u kojima mogu pripremiti svoje slatko jelo koje će morati biti gotovo u 80 minuta.

''To je sasvim dovoljno vremena da dobijemo jako dobre deserte'', rekao je Stjepan, ali kad vidi kandidate kako pripremaju slatka jela zaključit će da će žiri na kušanje dobiti svega, pa i mnogo neuspjelih pokušaja.

Kako će se provesti kandidati u ovom izazovu i tko će dan završiti s prednosti, a tko s direktnim odlaskom u stres test, doznat ćemo večeras.

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju