Recepti chefa Gorana Kočiša i pastery chefa Tibora Opačića

Meri, Josip, Gaia i Miroslav u posljednjem su stres testu zajedno sa svojim pomagačima pripremali dva jela dvaju vrhunskih chefova - chefa Gorana Kočiša i pastery chefa Tibora Opačića. Morali su skuhati slano i slatko jelo za što su na raspolaganju imali 2 sata. Svi su uspjeli dovršiti i dostojno replicirati jela. Zašto ne biste probali i vi?

Otiđite na plac, nabavite namirnice i prepustite se kuhanju. Bez stresa, svojim tempom i u svojoj kuhinji pripremite jela po receptu profesionalaca. Zadivite svoja nepca i svoje kušače. Dobar tek! 

FIŠ PAPRIKAŠ vol.2

 


SASTOJCI:
SOM
LUK
ČEŠNJAK
VODA
PELATI
SLATKA PAPRIKA
LJUTA PAPRIKA
SOL
PAPAR
GLATKO BRAŠNO
JAJA
MASLAC
ŠEĆER U PRAHU

 

PRIPREMA:
Dinstati luk i češnjak, zaliti mješavinom vode, paprike, rajčice, posoliti, popapriti. Zakuhati te dodati ribu. Kuhati na najjačoj vatri dok se ne skuha riba. Juhu procijediti, a od ribe napraviti smjesu za punjenje raviola.

Napraviti tijesto za raviole. Napuniti fišem.

Za touille pomiješati u zdjeli 40g glatkog brašna, 40g mekog maslaca, 40g bjelanjaka, 20g šećera u prahu i 3g papra. Razraditi pjenjačom. Namazati na kalup, peći na 180°C s ventilatorom cca 4 minute. Topli touille lagano posuti ljutom paprikom u prahu.

Servirati po pokaznom primjeru.

 

RIŽA NA MLIJEKU vol.2

 

SASTOJCI:
BRAŠNO
ŠEĆER U PRAHU
BADEMOVO BRAŠNO
ŠKROBNO BRAŠNO
CIMET
MASLAC
JAJA
SOL
ŠLJIVE
PEKMEZ OD ŠLJIVE
KARAMELIZIRANI ŠEĆER
MLIJEKO
CARNAROLI RIŽA
MAHUNA VANILIJE
GLUKOZA U SIRUPU
PEKTIN NH
BLANŠIRANE KOCKICE BADEMA

PRIPREMA:

Zamijesiti prhko tijesto od 255g brašna, 80g šećera u prahu, 30g bademovog brašna, 10g škrobnog brašna, 10g cimeta, 150g maslaca, 50g jaja i 2 g soli.
Tijesto staviti između dvije silikonske podloge, razvaljati na željenu debljinu, izrezati dno (disk) i bočnu stranu tarta. Smrznuti.

Obruč za tart staviti na perforirani silikon. Blago našpricati uljem u spreju prije slaganja trake i diska tarta, kada se tijesto blago temperira prstom spojiti rubove i otkloniti višak tijesta.

Ovisno o debljini tijesta, peći 10-15 minuta u pećnicu zagrijanoj na 160°C uz ventilator.

Pekmez od šljiva pomiješati s nasjeckanim šljivama i namazati dno tarta.

Karamelizirati 15g šećera, te ga deglazirati s 350g mlijeka. Dodati 20g riže i ¼ mahune vanilije. Na kraju mantekirati maslacem.
Smjesu istresti u pleh, prekriti prijanjajućom folijom i staviti u hladnjak.

20g mlijeka, 20g glukoze u sirupu, 50g maslaca, 60g šećera, 1g pektina NH, zakuhati u lončiću, paziti da ne zagori. Maknuti s vatre, dodati 80g blanširanih bademovih kockica. Izliti u pleh, prekriti prijanjajućom folijom, ohladiti toliko da se može formirati kuglica od 25g.
Staviti na silikonsku podlogu i peći na 160°C cca 10-ak minuta dok se ne dobije zlatna boja. Toplo izrezati na promjer tarta.


 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju