Pogledajte što vas očekuje u novoj epizodi MasterChefa

Prvi put u ovoj sezoni MasterChefa nitko od članova gubitničkog tima u gastroduelu nije niti dobio niti osvojio imunitet, nego će svi članovi tima – Ana, Gorana, Željka i Tomislav, morati odmjeriti kulinarske snage u eliminacijskom izazovu. Za to vrijeme crveni tim – Zvijezdana, Karmen, Ivan i Roko žustru gastro borbu za ostanak u showu, pratiti će s galerije. ''Meni bi najviše olakšala pomoć s galerije'', istaknula je Željka.

''Svi smo si konkurencija. Naučili smo puno toga. Imamo danas jako veliku motivaciju da budemo najbolji i da ostanemo u MasterChefu'', kaže Ana. Iako su očekivali da će prije kuhanja morati nominirati članove tima za stres test, čim su ušli u MasterChef kuhinju vidjeli su da ih čekaju četiri radne jedinice. ''Probajte biti fokusirani. Iako možda niste dobro spavali, probajte odraditi svaki zadatak koji je pred vama najbolje što možete. Sve je na vama'', rekao im je Stjepan.

Prvo što će kulinarski spretni kandidati morati svladati je test tehnike i brzine koji će jednom od njih donijeti veliku prednost u narednom izazovu. Za žiri će morati napraviti savršen rosti – jelo od naribanog krumpira koje se prži, ali za to će imati svega 15 minuta.

''U našim krajevima najčešće se poslužuje kao prilog. Kažu da potječe iz Švicarske, ali se nalazi i u Njemačkoj i u Austriji. Razlika je u varijanti – imate tanke koji su najčešći na jugu Švicarske, a kako idete sjevernije sve su deblji'', objasnio im je Melkior.

Stjepan im je dao uputu da ga začine kako god žele te da unutra stave što god žele. ''Mora biti oblik koji vidite ispred sebe, mora biti ovakva lijepa boja, hrskav izvana i mekan iznutra'', dodao je Stjepan pokazujući im primjer traženog rostija.

Onaj tko napravi najbolji rosti dobit će prednost – pet minuta više za repliku jela gosta kuhara Hrvoja Zirojevića, kojim će pokazati jesu li zaslužili ostati ili je vrijeme da napuste MasterChef.

Emisiju "MasterChef" pratite od ponedjeljka do četvrtka u večernjem terminu na Novoj TV. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju