Gaia: „Gledam njihovu tortu, gledam našu. Naša izgleda kao da su je djeca od jučer radila.“

U MasterChefu još jedan set iznenađenja zadao je kandidatima nove prepreke. Taman kad su mislili da je timskom izazovu došao kraj, žiri im je priopćio da još ništa nije gotovo, pa su natjecatelji morali ponovno zasukati rukave, s tim da je četvero mijenjalo boju pregača. Ivana i Manuel iz crvenog tima prešli su u plavi, a iz plavog u crveni su prešle Gaia i Lara. „Opet zamjena“, komentirala je Gaia. „Svakako ću dati sve od sebe u kojem god timu da budem“, nadovezala se Lara.

Zadatak im je bio da u ovako složenim timovima naprave vjenčanu tortu, koja je trebala biti što viša. „Dat ću sve od sebe da mene i moju cheficu Ana-Mariu ta torta digne u visine“, kazala je Ivana koja je u kući poznata po tome što rado kandidatima, naročito vikendom, pravi slastice. „Ivana je danas moj jackpot i as iz rukava“, komentira Ana-Maria, sretna što je upravo Ivana sada dio njezinoga tima.

Pri izradi torte pomogao im je gost chef, aktualni prvak u slastičarstvu kojeg često nazivaju slastičarski mađioničar - Ivan Ergović. Savjet za visoku tortu je taj da kreme ne smiju biti previše teške da torta ne popuca. Vanjski dio mora biti što čvršći da se torta ne bi raspala. „Nezgodno je napraviti tortu na kat“, zaključila je Ivana.

Uz brojne izazove s kojima su se suočili prilikom izrade visokih torti, plavi tim uspio je svoju tortu prvi staviti u šoker da im se ohladi, a kada su crveni isto htjeli učiniti sa svojom, u šokeru više nije bilo mjesta. Umjesto toga stavili su je u frižider, a kad su je na kraju izvadili, torta je bila nakrivljena. „Kad sam je stavila na stol kod gostiju, tek sam tad vidjela na što sliči ta torta. Baš sam mislila da je jadna i samo da se ne sruši“, rekla je Gaia.

Bila je to svadbena torta od tri kata. Prvi kat bio je čokoladni, srednji sloj s biskvitom od oraha i kremom od bijele čokolade te pralina od oraha, a na vrhu je bio biskvit s kremom od malina, višnja te bijele čokolade. Plavi tim donio je višu tortu koja je stajala uspravno.

„Gledam njihovu tortu, gledam našu. Naša je kao da su je radila djeca“, kazala je Gaia. Torta plavog tima u prvom je sloju bila čokoladna, drugom voćna od ananasa, a na vrhu je bio još jedan voćni sloj s malinom i čokoladom. „Ponosna sam na cijeli tim, a Ivani skidam kapu“, kazala je Ana-Maria, čiji je tim napravio višu tortu.

No, gostima se više svidio okus nagnute torte, ali bi izabrali za slavlje tortu plavog tima jer je stajala uspravno. „Gledajući izgled torte, plavi tim bio je uigraniji nego crveni“, rekao je gost chef Ivan. Na kraju, zbog izjednačenog rezultata, žiri je odlučio da u nominacije ide i crveni i plavi tim.

Budući da Dominik ima kraticu imuniteta, za njega kandidati neće moći glasati, a koji će biti rezultat glasanja doznat ćemo u sljedećoj epizodi MasterChefa.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju