Na čije jelo su ostali zgroženi?

Putovanje svijetom za kandidate MasterChefa nije završilo u prethodnoj emisiji, nego će se nastaviti i dalje. Žiri ih ovoga puta odvodi na još jedno putovanje internacionalnim kuhinjama, pomoću tri glavne namirnice koje će se morati naći na njihovim tanjurima.



Matea Alduk, koja je oduševila svojim kuhanjem, već drugi puta kao pobjednica izazova kutije iznenađenja, birat će te tri glavne namirnice za test kreativnosti. Chefovi Stjepan Vukadin, Damir Tomljanović i Melkior Bašić pred nju će staviti izbor namirnica specifičnih za pojedine zemlje.
Ovoga puta pred Mateom će se naći čak pet zvona, a ona će morati izabrati s kojim će namirnicama kuhati ona, te raspodijeliti tko će od kandidata kuhati s namirnicama ispod svakog pojedinog zvona.

Osim toga, ima prilike odabrati hoće li kuhati ili gledati kolege s galerije. A na izbor će imati pet različitih kuhinja svijeta. Ispod prvog zvona nalazit će se namirnice francuske kuhinje – pačja prsa, naranča i dijon senf. Drugo zvono skrivat će meksičku kuhinju - mljeveno meso, kumin i grah. Pod trećim će zvonom biti namirnice za talijansko jelo – koštana srž, riža i šafran. Kapelunge, limeta i sečuanski papar nalazit će se ispod četvrtog zvona, a peti će skrivati okuse Indije – pileći zabatak, curry i kokosovu kremu.

''Imam osjećaj da sam doživio neku stagnaciju sa svojim idejama i da kad mi dođu namirnice da mi je sve isto, da se sve blenda, prokuha i donese žiriju'', kaže Luka Marin ne znajući da ga čekaju neke namirnice s kojima još nije radio.

''Ovo je prirodna katastrofa'', rekao je Tomljanović zgroženo na jedno jelo, no kome je to rekao i zašto saznat ćemo uskoro.

Tijekom kuhanja Matea će imati pravo pet minuta iskoristiti kako god želi. Npr. moći će pozvati mentora da joj pomogne ili da sva trojica naprave nešto za nju u kuhinji, može nazvati obitelj, može otići do kolega i npr. ugasiti im pećnice. ''Bilo bi šteta ne kuhati s njima. To je prilika'', rekla je ona.

No, hoće li Matea uopće izabrati kuhati, i ako bude kuhala hoće li koristiti zvono, doznat ćemo večeras.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju