Jedva čekamo novu sezonu MasterChefa!

Zabavni show MasterChef uskoro otvara svoja vrata po šesti put. Mentori MasterChefa, poznati chefovi Damir Tomljanović, Melkior Bašić i Stjepan Vukadin imaju pune ruke posla jer ispred njih stižu brojni kandidati željni kuhanja, dobre zabave i žestokog natjecanja i to sve u borbi da osvoje titulu nove kulinarske zvijezde, odnosno titulu šestog MasterChefa.

Snimanje nove sezone u punom je jeku, a chef Melkior otkrio je što se događa kad se kamere ugase. 

''Kad se MasterChef snima nema zabušavanja, ali kada se kamere ugase, treba malo napuniti baterije. Svi na setu već dobro znaju da u pauzi od cjelodnevnog snimanja najviše volim 'ubiti oko', a još ako me nakon drijemanja dočeka kava – to je za mene idealna pauza.'', istaknuo je Melkior Bašić.

 

 

Svestrani chef Melkior Bašić 2016. stažirao je u Michelin restoranima u Bordeauxu u Francuskoj (Restaurant le Prince Noir, Lormont, Restaurant La Cape, Cenon, Restaurant L'Oiseau Bleu).

Kao jedini predstavnik Hrvatske sudjelovao je na Chefs World Summitu 2017. gdje je na panelu pod nazivom „Divlja berba u okolnom području“ najboljim chefovima iz cijeloga svijeta govorio o autohtonom bilju i lokalnim namirnicama u kuhinji s obzirom na specifičan stil kuhanja koji njeguje.

Od 2017. do 2019. radi kao executive chef Boutique Hotel Alhambra & Villa Augusta (restoran Alfred Keller) na otoku Lošinju.

Odrastao je uz oca, uglednog chefa Silvia Belužića, a kroz dvanaestogodišnji rad u uglednoj konzultantskoj tvrtki 'Kreativna kuhinja' naučio je sve tajne vrhunskoga kulinarstva. Svoja radna iskustva u karijeri stjecao je u više od sto kuhinja u Hrvatskoj i inozemstvu kao food consultant i instruktor za brojne klijente, vrhunske hotele i restorane.

Trenutno radi kao korporativni chef za hotele u grupaciji Aminess i konzultant za Konavoske dvore i restoran Proto u Dubrovniku.

Pogledajte kako je izgledao set na snimanju promo spota za novu sezonu MasterChefa!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju