Leo: "Nisam se još susreo s tim. Mislim da će to tehnički biti zahtjevno jelo"

Od top pet kandidata njih četvero ukrstit će svoje kulinarske vještine, dok će Lora Cepetić i dalje sve gledati s galerije. Žiri za njih ima poseban izazov. "Izazovi nas malo osvijeste da promislimo bolje o tome koliko toga možemo izdržati. Vidjet ćemo što nosi novi izazov, ali u svakom slučaju mislim da će biti teško", kaže Leo Jurešić. "Super se osjećam. Nikada nisam spremna za ispadanje i očekujem dobru borbu", kaže Maja Šabić. "Ovo nas je iskustvo definiralo", rekla je Lora koja neće kuhati zbog zarađenog direktnog ulaska u polufinale.

Kad uđu u MasterChef kuhinju, pred chefovima Damirom Tomljanovićem, Stjepanom Vukadinom i Melkiorom Bašićem nalazit će se zvono i dvije kutije. "Kao što vidite, svaki dan će vam biti malo zabavnije ili teže", kaže Melkior te dodaje savjet: "Dok kuhate morate uvijek imati osjećaj da kasnite."

"Više bi mi odgovarao Melkiorov recept i slatko, ali to bi mogao biti sklizak teren", kaže Maja Šabić, inače ljubiteljica pripreme slatkih jela.

No, slatko će ovoga puta izostati jer će imati tradicionalni slani izazov s malim odmakom. Kutije koje će im otkriti Damir, čiji će recept morati replicirati, skrivat će korake koji ih očekuju u ovom izazovu. "Prvi korak svakog jela je namirnica. Imate komad janjetine. Drugi je korak janjeća rolada sa špagom po starinski. Iz rolade ćete izvući treći tanjur. Da biste došli do njega, morate proći tri faze. U prvoj fazi morate istrančirati meso, u drugoj oformiti roladu i stavite je peći", rekao je Damir dodavši da je treća faza završni tanjur. Među ostalim, na tanjuru se nalazi i stakleni krumpir koji se radi od škroba. "Nisam se još susreo s tim. Mislim da će to tehnički biti zahtjevno jelo, ali jako lijepo vizualno izgleda i dojmilo mi se", rekao je Leo.

Tko će ovaj zadatak izvršiti dobro, a tko ispada iz MasterChefa doznat ćemo večeras.

U iščekivanju smo velikog finala MasterChefa, no već sada Nova TV najavljuje novu sezonu te poziva sve zainteresirane da se prijave u najkreativniji televizijski show. Čije su kuhače spremne za novu sezonu MasterChefa? Više informacija pročitaj na novatv.hr

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju