Lara, koja je za zadatak dobila Antoniju, ima najbolje jelo!

Natjecatelji MasterChefa ovoga su se puta suočili s izazovom spajanja nespojivog, a kako bi sve bilo još zanimljivije, nisu dobili zadatak spojiti samo nespojive namirnice, nego su inspiraciju morali pronaći u natjecateljima koji su s njima međusobno nespojivi, otkrivajući pri tom svoje kulinarske vještine i sposobnosti prilagođavanja.

„Volim spajati nespojivo“, kaže Luka. Petar, koji je dobio Josipa, odlučio je od namirnica uzeti i kavu koju je stavio u hranu, budući da je Josip barista, dok je Josip, opisujući Petra, radio „fusion“. „Ako sam ja enciklopedija, Josip je turistički vodič koji zna gdje se može dobro zabaviti, gdje se može fino pojesti i popiti fina kava“, rekao je Petar.

Jedan od zanimljivijih parova bili su još Dominik i Manuel koji su morali pripremiti jelo inspirirani jedan drugim. „Dominik je brz na jeziku, zvrkast, lud i treba razmisliti prije nego neke stvari napravi. I mislim da treba puno bolje podnositi stres“, komentirao je Manuel. Domink pak kaže da se nikada njih dvoje ne posvađaju jako, ali kad je Manuel ljut, bolje se maknuti od njega. „Uvijek su neke sitne razmirice, ali kad je ljut maknem se od njega“, kaže Dominik koji je odlučio raditi slatko jelo jer ističe da Manuel voli slatko. „Dominik je neiskvaren, nema u sebi zloće“, rekao je Manuel za Dominika, a Dominik za Manuela: „Žiri mora osjetiti kiselinu, slatkoću u kremi, ljutoću i svježinu od svog voća, jer Manuel je u zadnje vrijeme svjež, nov i počeo se uspinjati“. Kad je žiri probao njihova jela, pohvalio ih je da su na tanjuru jedan drugoga jako dobro predstavili.

Budući da je Antonia brisala tanjur i nakon završetka kuhanja, žiri joj je to zamjerio. „Pravila su tu radi toga da svi imate fer play. Antonia, poslije odbrojavanja vremena dirala si svoj tanjur, namještala si kozicu, brisala si ga. Možda si to nesvjesno napravila“, rekao joj je Stjepan napomenuvši joj da će sada morati u stres test.

Najbolje tanjure imali su Lara, Dominik i Josip. „Ugodno ste nas iznenadili okusima, tehničkom izvedbom“, rekao im je Stjepan. No, pobjednik ovog izazova može biti jedan, a to je bila Lara koja im je donijela „Tonku na tanjuru“. „Izašla sam iz svoje komfor zone, uživala sam kuhati i isplatilo se“, opisala je Lara te dodala da pobjedu posvećuje Ivanu.

Sljedeći test kreativnosti donosi vrijedan novitet, a što će to biti ne propustite saznati u novoj epizodi MasterChefa.

 

Je li žiri prestrog u situaciji s Antonijom?

glasova:

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju