"Mislila sam da se to meni neće dogoditi"

Sedamnaest najboljih natjecatelja u MasterChefu mora se suočiti s novim kulinarskim izazovom. Nekoliko će ih pokleknuti pod pritiskom, pa neće biti u stanju ni dovoljno dobro termički obratiti krumpir, a zbog lošeg tanjura i velike sumnje u sebe, Ana-Maria će roniti suze.

Pred natjecateljima je nova kutija iznenađenja ispod koje će se nalaziti namirnice i zastavice europskih država. Kad podbaci u ovom jelu, Ana-Maria će se slomiti i početi plakati. „Očito nemam ideje i nisam za ovo. Ići ću doma i gotovo“, reći će Luki.

 

No nije jedina koja će stajati pred žirijem s lošim tanjurom. Svi će dobiti iste namirnice - krumpir češnjak, luk, korijen peršina, mrkvu, papriku, rajčice, masline, pasiranu rajčicu, feta sir, dimljenu papriku, kupus, slanutak, mljeveno meso, pancetu, bosiljak, vrhnje, koromač, kim, vlasac i tikvice – a s tim će namirnicama morati rekreirati okuse specifične za Mađarsku, Španjolsku, Grčku ili Njemačku, ovisno o tome koja ih zastavica dopadne. Pojedini njezini kolege donijet će žiriju sirovi krumpir. „Sad bih najradije razbio tanjur koliko sam ljut na tebe“, reagirat će Stjepan na jednog od njih.

Tko će žiriju servirati sirove krumpire, a tko najbolji tanjur? Koja će zastavica pobjednika ovog izazova inspirirati za fenomenalno jelo, doznajte već večeras.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju