Bio je najuspješniji u testu kreativnosti, čestitamo!

 Gaia, koja je birala između jagoda, glijva i piletine, svojim je izborom glavne namirnice najviše uspjeha donijela Petru. Gaia je imala punih deset minuta u dućanu sama da izabere jednu namirnicu koju može samo ona koristiti, a drugi ne mogu. Bio je to luk. „Dosta frajerski potez. To bi napravila neka baraba“, komentirao je Petar kad je čuo što im je Gaia uskratila. „Nije nas usosila jer se svaki kuhar mora snaći s onim što ima“, smatra Dominik.

„Ipak sam dobila priliku da imam tu prednost. Kad netko drugi dobije prednosti, sam će birati što će uzeti“, rekla je Gaia kad se odlučila kako će zapapriti ostalim natjecateljima. Mogla je imati 13 namirnica, a ostali 12. „Ima dovoljno namirnica i treba se iskoristiti ta prilika“, rekao je Luka. Kad su čuli da imaju svega sedam minuta za nabavku namirnica u dućanu, Meri je komentirala: „Sedam minuta u dućanu s ovom ekipom je dovoljno da dobijem frakturu lubanje“.

„To je bilo kao na nekom bojištu“, opisala je Mateja iskustvo u dućanu, a Asmira je zaboravila gljive iz dućana, pa se vraćala po njih. David je odlučio riskirati i prvi put raditi raviole. Dominiku isto nije bilo jednostavno, pogledajte video.

 

Nakon isteka vremena za kuhanje, Petar je žiriju donio portabello gljivu tretiranu kao stake podlijevan maslacem i aromatiziran timjanom i češnjakom, kremu od gorgonzole, crumble od lješnjaka i slanine te je dobio pohvale za njega, a na kraju i nagradu – zlatnu karticu MasterChefa koja mu jamči imunitet. Top tri najbolja jela, osim Petra, imali su još i Luka i Asmira. „Jako sam ponosan i jedva čekam sljedeće izazove“, kazao je Petar.

Nove epizode MasterChefa ne propustite pratiti od ponedjeljka do četvrtka na Novoj TV! Propuštene epizode gledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju