"Hvala mu od srca na tome"

Televizijski svijet gastronomije otvorio je svoja vrata, a možda je već u prvoj epizodi audiciju prošao novi hrvatskih MasterChef! Chefovi Stjepan Vukadin, Damir Tomljanović i Melkior Bašić su tu da bi prepoznali njihovu strast i predanost prema kuhanju, a da bi postali dio kulinarskog neba, natjecatelji moraju prvo osvojiti pregaču i proći audicije.

Ekološka tehničarka Lara Biloš (21) želi promijeniti profesiju. Zadala si je obilan zadatak, u malo vremena pripremiti dosta različitih komponenti uz lungić iz domaćeg uzgoja. Na kraju joj je uspjelo sve dovršiti na vrijeme, pa je dobila pohvale od žirija i nakon što su probali njezino jelo.

„Toliko si nam pokazala kako vladaš komponentama. Smatram da si prekrasna i jaka osoba.Imaš tri da“, rekao joj je Stjepan, a Lara je od sreće zaplakala. Žiriju je ispričala kako je u djetinjstvu doživjela vršnjačko nasilje. Bila je povučena, ali roditelji su shvatili o čemu se radi i pomogli joj. Nakon njezine ispovijesti, Stjepan je priznao da je i on u školi doživio slično iskustvo zbog debljine.

Među kandidatima kojima je pošlo za rukom dobiti pregaču je šarmantna geologinja Kristina Ćorak (35) iz Dubrovnika. Žiriju je pripremila jelo naziva „Pala na krušku“, a radi se o kruški kuhanoj u crnom vinu i raznim začinima. Budući da je skuhala više kruški, pred žirijem se teško odlučila koju će staviti na tanjur. „Nije jednostavno skuhati krušku, jer u toj jednostavnosti moram izvući najbolju situaciju“, objašnjava Kristina svoj odabir.

Dominika Škaleca (18) iz Zaboka jako zanima kuhanje. „Ljudi mi često govore da nisam normalan koliko sam zaluđen kuhinjom. Kad kuham, oko mene sve stane, sve se utiša. Našao sam svoj poziv i njega se držim“, kaže Dominik. Za žiri je pripremio modernu carbonaru. „Znam da je tradicija baza svemu, zato kuham tradiciju na moderan način“, ističe Dominik.

 „Odavno od tako mlade osobe nisam pojeo tako dobru carbonaru. Svaka čast na ideji i realizaciji“, pohvalio ga je Stjepan, a Dominik je istaknuo: „Ovo je tek početak. Još je dug moj MasterChef put“.

Kako vam se svidjela prva epizoda nove sezone MasterChefa? Odgovorite nam u anketi:

 

Quiz Maker - powered by Riddle

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju