U zvjezdanoj postavi „Plesa sa zvijezdama“ je i glumac Marko Petrić.

Marko je diplomirao glumu na Umjetničkoj akademiji u Splitu, a tokom studija je dobio stipendiju HNK-Split gdje je i nastavio karijeru idućih nekoliko godina. Osvojio je mnoge nagrade, a od 2017. stalni je član ansambla Gradskog dramskog kazališta Gavella. Glumio je u nekoliko igranih filmova i TV serija. Šira publika imala ga je priliku upoznati u serijama „Čista ljubav“ i „Drugo ime ljubavi“, a glumio je i manju ulogu u vrlo popularnoj seriji „Senke nad Balkanom“.

U slobodno se vrijeme bavi raznim sportovima, u djetinjstvu je trenirao taekwondo, dogurao do gotovo crnog pojasa, trčao je polumaratone, trekinge, čak je i vozio bicikl od Zagreba do Splita. Vrijeme najradije provodi okružen obitelji, prijateljima i prirodom, a uzgaja i biljke kojih ima preko 50 vrsta. Kada su životne odluke u pitanju, uvijek nastoji slijediti svoj unutarnji kompas, maksimalno se trudi iskoristiti što više prilika koje mu se pruže, a kako se propuštene ne mogu vratiti, ne žali previše za njima. Svojom najvećom manom smatra zaboravljivost, a vrlinom upornost.

 

„Ples je za mene način izražavanja emocija, podsvjesna reakcija na glazbu, bilo udaranje ritma nogom ili diskretno ljuljanje glavom ili svjesni pokreti koje tijelo jednostavno mora napraviti kad čuje glazbu“, zaključio je Marko za DNEVNIK.hr.

Otkrio je i što misli o stilovima te koji mu je tajni adut za prolaz u sljedeću emisiju.

„Zasad mislim da mi ne ide niti jedan stil. Ta je faza. Malo je prerano za to pitanje, pitajte me za dva tjedna“, poručio je i dodao da se svih stilova podjednako pribojava jer ih još nije ni prošao sve. „Odlična mentorica. Uskoro ćete znati i koja…“, opisuje tajanstveno svoj tajni adut.

Od showa očekuje dobru zabavu, puno uzbuđenja i novih pokreta s kojima će se moći, kako kaže, praviti važan na svadbama. „A od plesne partnerice očekujem toleranciju, strpljenje i razumijevanje, a ako toga ne bude, očekujem da nosi boksačke rukavice od dvadeset unca i da ne udara u lice“, našalio se glumac.

 

 

Ne propustite prvu emisiju uživo, 6.ožujka na Novoj TV, a ''Ples sa zvijezdama'' pratite osim na novatv.hr i na društvenim mrežama Facebooku, Instagramu, YouTubeu i TikToku!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju