Pozicija dnevnog urednika

Marko Biočina, dosadašnji reporter Nove TV s dugogodišnjim novinarskim i uredničkim iskustvom, prešao je na poziciju dnevnog urednika u najgledanijem informativnom programu u zemlji. Biočina će tako biti odgovoran za sadržaj Vijesti i Dnevnika Nove TV i brinut će o njihovoj kvaliteti, relevantnosti i zanimljivosti.

„Priliku koja mi je pružena doživljavam kao veliko priznanje onoga što sam dosad radio. Medijsko izvještavanje, a naročito na televiziji, je timski sport. Sreća za mene je što Nova TV raspolaže uvjerljivo najjačom ekipom u domaćoj medijskoj ligi“, rekao je Biočina i dodao: „Posao urednika, kako ga ja vidim, jest da pomogne svakom članu te momčadi da dosegne životnu formu. U tom smislu dat ću sve od sebe da i u budućnosti budemo najrelevantniji, najzanimljiviji i – u konačnici – najgledaniji informativni program u državi.“

Biočina se novinarstvom počeo baviti 2006. godine. Pisao je za niz domaćih tiskanih medija u kojima je i obnašao uredničke dužnosti, a za svoj novinarski rad nagrađen je s nekoliko domaćih i međunarodnih nagrada. Dva puta se našao na popisu deset najboljih novinara u hrvatskim tiskanim medijima, dobitnik je nagrade Hrvoje Mateljić za najbolji novinarski rad na području gospodarstva, a dvije godine zaredom dobio je i međunarodnu nagradu Siemens Press Awards national za najbolji novinarski rad na području energetike i tehnologije u srednjoj i jugoistočnoj Europi.

Diplomirao je poslovno upravljanje, te je magistrirao diplomaciju na Sveučilištu u Londonu.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju