Vodeći hrvatski novinar u temama businessa Marko Biočina nova je snaga Dnevnika Nove TV.

 Dugogodišnji novinar, koji je obnašao i niz uredničkih dužnosti u Hanza Mediji, pridružuje se tako timu najgledanije središnje informativne emisije u Hrvatskoj.

''Nakon gotovo dvadeset godina bavljenja pisanim novinarstvom, odlučio sam prihvatiti izazov televizije i pridružiti se redakciji najgledanijeg informativnog programa u Hrvatskoj. Tijekom posljednjih sedam i pol godina čitatelji Jutarnjeg lista imali su priliku čitati moju tjednu kolumnu pod nazivom "Tvrdoglave činjenice", a taj naslov zapravo reflektira i moj temeljni novinarski kredo: izvještavanje temeljeno na provjerenoj faktografiji, racionalnim argumentima i smirenom tonu, koje je tvrdoglavo otporno na javnu histeriju, snishodljivost i partikularne interese. U informativnom programu Nove TV prepoznao sam visoke standarde upravo takvog novinarstva i nadam se da ću ih uspjeti zadovoljiti te na taj način zadobiti povjerenje gledatelja.'', rekao je Marko Biočina.

Novinarstvom se počeo baviti 2006. godine, te je pisao za niz domaćih tiskanih medija. Za svoj novinarski rad nagrađen je s nekoliko domaćih i međunarodnih nagrada. Dva puta se našao na popisu deset najboljih novinara u hrvatskim tiskanim medijima. Dobitnik je nagrade Hrvoje Mateljić za najbolji novinarski rad na području gospodarstva, a dvije godine zaredom dobio je i međunarodnu nagradu Siemens Press Awards national za najbolji novinarski rad na području energetike i tehnologije u srednjoj i jugoistočnoj Europi.
Diplomirao je poslovno upravljanje, te je magistrirao diplomaciju na Sveučilištu u Londonu.

Dolaskom ovog vrhunskog novinara tim informativnog programa Nove TV postaje još jači.
Dnevnik Nove TV pratite svaki dan u 19:00 sati.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju