I žiriju i vatrogascima više se svidjelo jelo crvenog tima

Nakon što su velik dio krivnje za nedostatke timskog rada svalili na Franu Kekeza, plavi tim izgubio je brojem bodova od crvenog. Više su bodova za svoje jelo crveni, predvođeni Tihomirom Bježančevićem, dobili i od vatrogasaca i od žirija. ''Imali ste predjelo s punoćom okusa, krepko'', pohvalio ih je Stjepan. Kao pobjednički tim slobodno vrijeme su proveli na team buildingu, kod Marina Medaka u Rougemarinu.

Marija je svoj imunitet dala Vanji. ''On je moj drugi sin i mislim da je zaslužio imunitet nakon svih turbulencija koje je imao. Mislim da nije pokazao što sve zna i ne želim da ispadne'', objasnila je Marija te je sama sebe poslala direktno u eliminacijski krug. ''Jako sam Mariji zahvalan. Malo me iznenadila. Odmorit ću se i psihički i fizički od kuhanja'', rekao je Vanja zahvalan za priliku da ne sudjeluje u eliminacijskom izazovu.

Izazov pred plavim timom nije jednostavan. Naučit će kako pile rasijecati i kako ga raskoštavati. ''Nikad to nisam radio'', rekao je Ivan otvoren za to da nauči taj postupak. Zadatak je bio da, nakon Melkierove demonstracije, jedno pile rasjeckaju, a drugo raskošte te su za to imali 15 minuta. Komade piletine koje odvoje na tanjur sa strane bili su gotovi i nisu ih smjeli više dirati.

''Prvu tehniku sam radila, drugu nisam. Šanse su mi 50:50', rekla je Klavidja te dodala da joj je 15 minuta za to bilo premalo. ''Nikad se nisam susrela s ovim i sve mi je novo'', rekla je Željka.
Nakon prve faze izazova žiri je kazao da je očekivao bolje rezultate. Borbu za imunitete nastavljaju Ivan, Zvijezdana i Frano. Ostali su se pridružili Vanji na galeriji. Za to vrijeme crveni tim je opušteno objedovao u Rougmarinu.

Ivan, Zvjezdana i Frano dobili su otkošteni batak i zabatak, te su ga trebali marinirati i aromatizirati kako god žele, ispeći ga da bude sočan s hrskavom kožicom. Uz to su dobili još dodatne namirnice u košarici. Za to su imali samo 15 minuta. ''Mislim da je bio prelagan zadatak i da su svi mogli puno bolje to odraditi'', rekla je Željka. Zvijezdana je piletinu marinirala u naranči, soja sosu, soli i čiliju. Frano je koristio tehniku koju je koristio kod pečenja fielta ribe da se ne savine. ''Vidio sam da ljudi tako stiskaju ribu, pa sam pomislio da bih mogao tako i s piletinom'', rekao je Frano. Ivanova piletina izvana je zagorjela, a unutra je ostala sirova.

Na kraju je najbolji među njima bio Frano. Imunitet je dobio Frano. Tko će spakirati kofere i završiti svoju MasterChef avanturu, doznajte u sljedećoj emisiji.

Emisiju "MasterChef" pratite od ponedjeljka do četvrtka u večernjem terminu na Novoj TV. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju