Karmen: ''Želim tu borbu, ali mislim da ovo nije pravi način''

Samo nijanse stoje između uspjeha i neuspjeha, a to je pokazalo još jedno kuhanje u povratničkom izazovu, kada je Marija Gregurić odbila ponuđenu pregaču za najbolje jelo, pa ju je dobila drugoplasirana Karmen Jurčić.

Osim Marije i Karmen, za povratak su se borili još i Marko Krznarić, Igor Ivanović, Vanja Agić i Maja Mandić.

Svatko od njih šest kuhao je uz pomoć kandidata koji se još uvijek nalaze u MasterChef kuhinji. Kada su došli u kuhinju, Ispred svakoga se nalazio nož s brojem koji označava jednu radnu jedinicu od 1 do 7. Kandidat koji se nalazio na toj radnoj jedinici bio je njihov partner u kulinarskom izazovu. Noževe su povratnici izvlačili redom prema broju bodova iz prošlog izazova. Karmen, kandidatkinja s najvećim zbrojem bodova izvukla je nož prva i dobila broj tri – broj radne jedince na kojoj se nalazila Ema. ''Savršeno, Ema je savršena'', komentirala je Karmen.

Marija je izabrala nož s brojem jedan, stanicu na kojoj je bila Željka Bleuš. ''Mislim da je Željkina reakcija bila dovoljna i da se tu nema što za reći'', rekla je Marija. Vanja je izabrao broj noža na kojem se nalazi radna jedinica Zvijezdane, a Maja one na kojoj je Roko. ''Sreća mi se ostvarila i Maja je dobila mene. I jučer sam joj pomagao. Dat ću definitivno sve od sebe da je pokušam vratiti u kuću'', odlučan je bio je Roko. Igor je izvukao Ivanovu radnu jedinicu. ''Nadam se da će se pouzdati u mene. I bilo bi mi drago da sa svojim afinitetima izvučem najbolje iz njega'', komentirao je Ivan. Marko je pak izvukao broj Gogine radne jedinice. ''Po zbroju godina to je najstariji tim'', komentirao je Melkior.

Ana, koja je ostala bez para za zadatak je dobila pratiti kuhanje s galerije i bodriti ih, zajedno s Tihomirom i Tomislavom koji su pak prije kuhanja morali izabrati glavne namirnice za kandidate među ponuđenih tri – bulgura, janjetine i pastrve.

Marko i Marija su dobili bulgur što je Marija komentirala riječima: ''Bulgur jednako ispadanje''. Njezina pomagačica u ovom zadatku, Željka nije se s tim složila pa je kazala: ''Što težu namirnicu dobiješ, to dobiješ veći izazov i malo veći raspon sagledati tu sliku i mislim da se ponekad isplati rizik''.

Vanja koji je priželjkivao bulgur zbog toga što kuha sa Zvijezdanom koja je maherica u veganskoj kuhinji, dobio je janjetinu. Karmen je također dobila janjetinu, a Maja i Igor pastrvu.

Prije nego su počeli kuhati, natjecatelji su se sa svojim kolegama iz para savjetovali što će raditi. U dućan su išli samo povratnici i za to su imali svega tri minute te su za to vrijeme smjeli uzeti osam namirnica.

Kandidati su svoja jela kuhali 50 minuta, a nakon žustre borbe s loncima, noževima, kuhinjskim priborom, kandidati su žiriju predstavili svoja jela. Marija je za žiri od bulgura donijela slatko jelo. ''Može biti da je loše, a može biti i baš suprotno, da je jako dobro'', rekla je Marija.

''Dao sam stvarno sve od sebe. Meni je jako fino'', rekao je Vanja koji je pripremio janjetinu. No nakon što je žiri probao, primijetio je da meso nije dovoljno dugo pekao. Karmen je donijela janjetinu, a dio koji joj nije ispao onako kako je zamislila, nazvala je rustikalnim. Maja je panirala pastrvu s pireom od kukuruzu i tostiranom brokulom. ''Mislim da je hrabra izvedba, nešto drugačije'', rekla je Maja. Zamjerku je dobila za presuhu ribu.

Markov je bulgur žiriju bio presuh. Igorovo jelo dobilo je pohvalu da je bolje nego ono što je kuha prethodno, međutim, žiri je procijenio kako je okus kikirikija preuzeo glavnu namirnicu. ''Je, osjetio se kikiriki ali nije preuzeo'', rekao je Igor.

Kada je čuo da ipak nije skuhao dovoljno dobro jelo za prolazak, Vanja je kazao: ''Nemam za čim žaliti. Mlad sam i idem dalje''. Ni Maja nije zadovoljio nepca žirija. ''Sretna sam što sam ponovno dobila priliku, dobro sam se zabavila i vidjela ekipu još jednom'', rekla je ona.

Bulgur koji je, prema Damiru bio danas najteža namirnica, i Marko i Marija odlično su odradili i ušli u uži krug natjecatelja. ''Kod tebe su vrlo zanimljivi okusi i to je bilo jako dobro izvedeno'', rekao je Damir te ponudio Mariji pregaču.

Marija nije htjela prihvatiti ponuđenu pregaču, objasnivši kako bi joj ponovna borba bila previše naporna. ''S kandidatima koji su ostali nemam više dodirnih točaka. Nisam potpuno zdrava i ne želim si stvarati taj stres. Ovo nije nikakva predstava. Jednostavno ne mogu to. Prva dva tjedna mi je bilo lijepo zabavljala sam se, a druga dva tjedna sam se svađala. Jednostavno ne mogu'', rekla je žiriju.

Stoga pregača ide drugo rangiranom jelu, a to je Karmenino jelo. ''Ja sam dobila pregaču, ali nje mi zadovoljstvo. Ovo volim i u ovom uživamo. Želim tu borbu, ali mislim da ovo nije pravi način'', rekla je Karmen, ali pregaču je ipak prihvatila.

 

Emisiju "MasterChef" pratite od ponedjeljka do četvrtka u večernjem terminu na Novoj TV. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju