Životni poziv pripremio ju je za takve situacije!

Marija Kolb je u emisiju „Tvoje lice poznato“ došla raditi ono što najbolje zna – glumiti. A osim što će glumiti i imitirati poznate glazbenike, na TLZP pozornici će morati i pjevati što joj, koliko vidimo i čujemo, neće predstavljati veliki problem. Kaže da će joj najveći izazov biti uskladiti vokal s plesnom koreografijom. Predlaže da se uvede pravo veta na jednu od 13 izvedbi koje će natjecateljima TLZP-a dodijeliti gljiva. Ipak, ona je otvorena za sve izazove i transformacije pa čak i one muške.


Marija je rođena u Zagrebu. Uz osnovnu školu, završila je i osnovnu baletnu i glazbenu školu Franjo Lučić u Velikoj Gorici. Glumu i lutkarstvo na Odsjeku za kazališnu umjetnost pri Umjetničkoj akademiji u Osijeku diplomirala je 2008. godine. Diplomski studij Produkcije – Scenske i izvedbene umjetnosti pri Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu diplomirala je 2018. godine te stekla naziv magistre umjetnosti. Do sada je ostvarila gotovo trideset uloga u nacionalnim, gradskim i nezavisnim kazalištima za što je nagrađena strukovnim nagradama (7) od kojih se ističu i dvije Nagrade hrvatskog glumišta.

Od 2012. priznata je kao samostalna umjetnica pri Hrvatskoj zajednici samostalnih umjetnika. Redovito snima radiodrame, radioigre i radioromane. Do sada je ostvarila više od pedeset uloga u radiodramama, a 2019. godine nagrađena je Nagradom hrvatskog glumišta za najbolje glumačko ostvarenje u radiodrami, za ulogu Julije u radiodrami 'Tuga' u režiji Stephanie Jamnicky. Također, radi i kao umjetnička suradnica i asistentica na kolegijima Gluma i Scenski pokret pri Fakultetu za film i scenske umjetnosti Međunarodnog Sveučilišta Libertas. U naslovnog docenta iz područja kazališne umjetnosti (grana gluma) izabrana je 2023. godine. U slobodno vrijeme obožava rolati i plivati, a novu strast otkrila je prema adrenalinskom sportu wake boardingu.

 

 

„Najviše se veselim ludim zadacima i transformacijama, radu s mentoricama i osobnom napretku u pjevačkom, plesačkom i imitacijskom smislu, a posebno kolektivnoj euforiji među kandidatima, zajedničkim druženjima i zabavi. Od sebe očekujem da budem slobodna i kreativna, da se usudim, bacim na glavu, a dočekam na noge. Od showa očekujem nezaboravno ludilo, šljokica na izvoz, sveopću pomutnju i šušur“. Više o Mariji pročitajte na portalu showbuzz.hr.

Novu sezonu showa 'Tvoje lice zvuči poznato' gledajte od nedjelje, 3. ožujka na Novoj TV!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju