Maria Lopez je street performer iz Argentine, ali vuče hrvatske korijene.

Kaže da joj je lako i lijepo živjeti u Hrvatskoj pa bi htjela ostati tu. Osjeća se kao prava Dalmatinka, voli Split i sviđa joj se više od Zagreba.

Nastupa na ulici i puno ljudi ju je pitalo zašto se ne prijavi na Supertalent. Tako se i odlučila prijaviti. S četiri godine počela je učiti akrobatski ples na kolutu i hrvatskoj publici želi pokazati nešto novo.

„Definitivno impresivno. Zapravo veličina vašeg nastupa i umjetnosti leži u činjenici da izgleda jako fluidno i jednostavno gotovo kao da bi svi mi to mogli. Što naravno da ne možemo“, oduševljena je bila Martina Tomčić, a posebno joj se svidio izbor glazbe.

Maji pak nije jednostavno izgledalo i zapitala se koliko je težak sam kolut – 15 kg, dodala je Maria. „Ja apsolutno obožavam ovakve točke i bio sam u prilici da probam nešto s ovim kolutom. Znam koliko je teško. Treba jako puno snage, preciznosti, koordinacije. Pogotovo ovaj dio kad se preklapaš znam da trebaju jaki mišići. Stvarno perfektno bez ijedne greške što je stvarno veličanstveno“, redao je pohvale Davor Bilman.
 

María je prije dvije godine iz Argentine u Hrvatsku došla kao turist. Njezini korijeni su je ovdje vukli jer joj je baka bila Hrvatica s Visa. Iako je baka imala troje djece, a sada María ima čak 14 bratića i sestrični, ona je prva iz obitelji koja živi u Hrvatskoj, koja govori i uči hrvatski jezik te istražuje bakine korijene. Nije još pronašla bakinu kuću, ali i samim istraživanjem osjeća se sve bliže baki Zorki koju nikad nije upoznala.

Nije planirala ostati u Hrvatskoj, ali sada je tu već dvije godine, studira kroatistiku u Splitu i dobila je državljanstvo. Živi s dečkom Hrvatom, kojeg je upoznala na partyju u studentskom domu dok još nije govorila hrvatski, a ni on engleski. Iako se uvijek osjeća kao prava latina, sad se malo osjeća i Splićankom. Sve što radi, radi sa strašću pa će takav biti i njezin nastup.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju