Iza nas je pretposljednja emisija showa 'Ples sa zvijezdama'.

Iza nas je pretposljednja emisija showa 'Ples sa zvijezdama', a u polufinalu su ove nedjelje natjecanje napustili Maja Drobnjaković i Marko Mrkić. „Ja sam zaista sretna, puno sam dobila od showa, hvala Marku na svemu što mi je pružio. Zaista mislim da je ovo jako vrijedan projekt i da smo napravili neke stvari za puno ljudi. Hvala vam“, poručila je Maja. „Ovo se može pretvoriti u moj monolog, ali skratit ću. Mislim da se ovo nikad neće ponoviti. Kroz Maju je prošla jedna ideja koja je doprla do puno ljudi, ja sam bio samo kotačić. Ovo što ostaje snimljeno netko će jednom gledati i vidjet će na koji način proživjeti borbu i izvući sve najbolje. Hvala svima!“, rekao je Marko i time zaključio njihovo sudjelovanje u ovoj sezoni 'Plesa sa zvijezdama'.

U jedanaestoj emisiji parovi su nastupili čak triput, a u prvom krugu otplesali su svoje plesove iskupljenja koje su za njih birali članovi žirija. Dariu Lorenci Flatz i Ivana Jarneca tijekom proba posjetio je Marko Ciboci koji je za njihov ples iskupljenja odabrao jive. „A di ste nam baš njega poslali od svih ljudi u žiriju“, našalio se Ivan te dodao: „Nama je taj jive cijelo vrijeme bio neka mrlja, koju smo, 'ajmo reći, željeli ispraviti“. Sudeći po komentarima žirija i 37 osvojenih bodova, to im je itekako pošlo za rukom. „Moram priznati da je lijepo vidjeti da slušate savjete, lijepo je vidjeti napredak naspram prvog jivea, izvrsno si odradila ovaj jive, energija je bila kontrolirana“, komentirao je Ciboci.

Frano Ridjan i Gabriela Pilić plesali su tango, a na probi ih je posjetila Larisa koja je ovaj ples odabrala jer su za njega dobili najlošije ocjene. No, ocjene su ovoga pute bile itekako visoke, pa su Frano i Gabriela za tango iskupljenja osvojili ukupno 39 bodova. „Dobro branite svoju favorit poziciju, prvi put je u ovom showu otplesan argentinski tango, što zahtjeva veliku vještinu, a vi to imate. Da imam šest desetki, dala bih vam ih šest“, komentirala je Larisa.

Ples iskupljenja Maje Drobnjaković i Marka Mrkića bio je paso doble, a tijekom proba došao ih je posjetiti Igor Barberić koji je Maji savjetovao kako da u potpunosti bude showgirl. Maja i Marko izveli su drugačiji i neočekivani paso doble koji je osvojio ukupno 36 bodova, a Igor je zaključio: „Ovo bi mogao biti riskantni nastup za polufinale, cijela ova scena je malo suprotna od paso karaktera, jako si dobro to navigirala, mislim da si sad kompletno igrala s tim trenutkom showgirl“.

Marco Cuccurin i Paula Tonković plesali su jive koji je za njih odabrala Franka, a 39 osvojenih bodova potvrđuju da su bili na razini zadatka. „Jako je teško otplesati u polufinalu vrhunski jive. Mislim da Marco može biti inspiracija svima. I sama imam djecu i voljela bih da se ugledaju na nekoga kao što je Marco“, zaključila je Franka i lijepim riječima rasplakala Marca.

Nakon plesova iskupljenja, u drugom krugu nastupa Daria i Ivan plesali su rumbu za koju su prvi u ovoj sezoni osvojili četiri desetke. „Tehnika u redu, držanje, ma koga briga za to. Ja ne mogu živjeti drugačije nego od srca, a vi ostali živite po pravilima - ovako sam ja ovo vidio“, rekao je Ciboci. Nakon što je pala prva Cibocijeva desetka u ovoj sezoni, uslijedilo je još jedno ogromno iznenađenje jer je plesač Ivan Jarnec u emisiji uživo zaprosio svoju djevojku koja je sjedila u publici. Frano i Gabriela za svoj drugi ples izveli su slowfox i osvojili 39 bodova. „Ti si više dosadan koliko si dobar“, kratko i jasno zaključila je Franka. Maja i Marko osvojili su 37 bodova za quickstep. „Meni je danas sve tebi leglo, vodila si ovaj nastup, bila si lepršava, poletno, plesno, rasplesano, sjajiš“, zaključio je Igor, a četiri desetke u drugom krugu osvojili su i Marco i Paula koji su oduševili svojim valcerom. „Ples je nešto što se ne može riječima opisati, a kada plesnu tehniku iskombiniramo s emocijama, tada nastaje plesna umjetnost. Čestitam“, rekao je Ciboci, a Marca su prevladale emocije te je zbog brojnih pozitivnih komentara opet zaplakao.

Za kraj polufinalne emisije, parovi su odigrali plesnu lutriju u kojoj su redom izvlačili plesove koje su zatim na licu mjesta morali brzo koreografirati i improvizirati. U ovom izazovu svaka sekunda bila je važna, a svaki pokret presudan jer su za odabir kostima i presvlačenje kandidati imali 90 sekundi, a potom samo 30 sekundi za smišljanje koreografije. Led su probili Daria i Ivan koji su u lutriji izvukli sambu, a za svoju improvizaciju osvojili su ukupno 36 bodova žirija. Drugi po redu nastupili su Frano i Gabriela koji su izvukli quickstep, a unatoč Gabrielinom pogrešnom odabiru kostima, osvojili visokih 39 bodova. Maju i Marka dopao je cha cha cha za koji im je žiri dodijelio 34 boda, a posljednji su u plesnoj lutriji Marco i Paula izvukli tango za koji su dobili 38 bodova.

Od ukupno 13 plesnih parova s kojima je započela ova sezona 'Plesa sa zvijezdama', u finalu ih je ostalo samo troje – Frano i Gabriela, Marco i Paula te Daria i Ivan – a tko će u posljednjoj emisiji odnijeti titulu pobjednika ne propustite doznati u nedjelju na Novoj TV!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju