U najvećoj patnji nastaju najveća umjetnička djela.

Piše pjesme, sklada, a ponekad stvara i aranžman – sve je to Luka Kolenko. Večeras je na pozornicu donio svoju autorsku pjesmu „Without You“ uz koju je svirao klavir. Ovim nastupom vidno je podijelio žiri.

S komentarima je počeo Fabijan: „Meni se jako sviđa to da ti slušaš sebe i pišeš po svojim osjećajima i to je jako dobro. Ali se onda može dogodit problem da mi koji pišemo i osjećamo to što pišemo da malo pretjeramo u tom izvođenju i da od tih emocija mi zapravo nju ne čujemo i ne osjetimo. Naša umjetnost je zapravo dijeljenje tih nekih emocija i ja moram tebe razumjeti, poistovjetiti se da bi razumio tu emociju.“

„Mene je vrlo često na pozornici pojela emocija. Strast bi me preuzela do te mjere da ako je nešto bilo patnički ja bih počela fizički plakati i meni bi se grlo zatvorilo. I reći ću ti sad iznimno sretna da Luka ne pripada većinski generaciji djece i mladih koji su izgubili širinu palete osjećaja. Ovo je sad jedan ozbiljan problem današnjeg vremena. A to je da su klinci, isti im je izraz lika kad su sretni, kad su tužni, kad su ljuti. Luka je jedan mali slatki vanzemaljac koji se ne srami pokazati emocije, a emocije su ključ života. Mi imamo priliku poslati poruku i klincima i generaciji da se ne treba sramiti onoga što jesmo. Luka bravo!“, objasnila je i pohvalila ga Martina. Na taj komentar Luka se rasplakao.
 

Luka je svestrani mladić kojemu je glazba u krvi. Svira klarinet, klavir, gitaru i orgulje, a uz to i pjeva. Pohađao je osnovnu glazbenu školu gdje je 6 godina svirao klarinet. U 5. i 6. razredu osnovne škole pisao je crkvene psalme na tekstove iz Biblije. Orgulje su mu bile posebno zanimljive u 6. razredu kada je pisao i preludije. U srednjoj školi je više počeo pisati pop pjesme. Piše ih na hrvatskom i na engleskom, a dosad ih je ukupno napisao 27. Sve njegove pjesme nalaze se u posebnom i lijepo oslikanom rokovniku. Svaka pjesma je posvećena nekoj ženskoj osobi koje su mu u nekom trenutku bile inspiracija. Kao jedan od hobija skuplja srebrnjake iz Austro-Ugarske te ih prodaje kad cijena bude dobra.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju