Emocionalna ranjivost s kojom se lako poistovjetiti

Radnja filma „Ludi grad“ donosi priču o borbi s traumama iz prošlosti. Kroz intrigantnu mješavinu žanrova, od trilera i akcije pa sve do drame, film istražuje teme gubitka, krivnje i iskupljenja.
Film prati mladog muškarca Dennyja Briggsa koji se sam nosi s teškom prošlošću prepunom gubitka i traumama iz djetinjstva. Denny vodi unutrašnju borbu pokušavajući svoj život vratiti pod kontrolu.

Njegovi odnosi s ostalim likovima prikazuju različite emocije ljubav i privrženost te s druge strane krivnju i oprost. Također Denny na svom putu nailazi na ljubav koju pronalazi u Sarah koja ga polako uči kako ponovo vjerovati u ljubav i u sebe.


Redatelj Charles Moore vješto koristi tehničke elemente filma kako bi dočarao emotivnu dubinu priče, koristeći flashbackove i unutarnje monologe gledatelji dobivaju uvid u Dennyjevu prošlost i naglašava se njegova emocionalna ranjivost.


Osim toga film „Ludi grad“ ističe važnosti mentalnog zdravlja. Film prati prikaz psiholoških posljedica trauma i kako one mogu utjecati na nečiji život. Time poziva na razumijevanje, suosjećanje i osvještavanje važnosti podrške drugima u njihovim vlastitim borbama. Denny kroz svoju borbu shvaća kako mora prigrliti svoju prošlost i pružiti si priliku za iskupljenje stoga poruku koju film donosi je važnost suočavanja s prošlošću kako bi se moglo krenuti naprijed.
„Ludi grad“ film je koji uči gledatelje, da bez obzira na tamu koja ih često okružuje postoji nada i mogućnost za rast i promjenu. Film potiče na razmišljanje o vlastitim demonima i kako ih prevladati.

 

Film "Ludi grad" ne propustite pogledati u četvrtak navečer na Novoj TV! Više filmskih naslova potražite na novatv.hr.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju