Od sedam najboljih kandidata koji su impresionirali žiri u testu kreativnosti, samo je jedna dobila imunitet.

 Bila je to Lucija Kerečin, koju smo gledali kako se snalazi u nizu zadataka s još šest natjecatelja - Lorom Cepetić, Nikolom Koturom, Ivanom Ivić, Jelicom Boto, Leom Jurešićem i Lukom Piasevolijem.

Prvi test koji su morali proći bio je test osjetila. Pred njima se nalazilo 30 začina te su ih u ograničenom vremenu morali pogoditi što više. Za svaki pogođeni začin dobili su bod. Najmanje je u ovom zadatku bodova imala Ivana koja je odmah potom poslana da nastavak natjecanja prati na galeriji s ostalim kandidatima koji nisu sudjelovali u borbi za imunitet: ''Inače sa začinima nisam na ti. U kuhinji ne koristim puno začina'', kazala je Ivana.

''Taktika mi je bila ne zadržavati se na nečemu čega se ne mogu sjetiti, jer se mora paziti na vrijeme'', rekao je Luka koji je pogodio 9 od 30 začina. A samo neki od začina koji su se našli pred njima bili su: piment, estragon, kim, korijander, kopar, tušt, anis, celer, đumbir, mažuran…
Rekorderka u pogađanju bila je Lora koja je osvojila čak 19 bodova. ''Zanimljivo je da nitko od vas nije pogodio mažuran i čubar'', rekao je Stjepan.

Sljedeći zadatak bio je testiranje vještina. Chefovi su natjecateljima pokazali nekoliko kulinarskih tehnika koje treba znati u kuhinji. Stjepan im je za početak pokazao konkase rajčicu, odnosno meso rajčice narezano na male kockice. Damir im je pokazao jednu od tehnika izrade bouquet garnija, odnosno kako se slaže svežnjić začinskog bilja od poriluka, lovorovog lista, peršina i timijana. Također, pokazao im je i klasiku francuske kuhinje – lađice od krumpira. Melkior je pokazao trančiranje pileta.

Jelica je priznala da nikada nije rasijecala pile, a to se kasnije i vidjelo. ''Za sve postoji prvi put'', kaže ona. Nakon trančiranja Jelica je svoj uradak komentirala: ''Masakr dubrovačkom pilom. Ludo i nezaboravno.'' Uspjelo joj je riješiti samo rajčicu i krumpir, pa ju je žiri poslao na galeriju nakon toga zadatka, u kojem su morali poriluk i mrkvu nasjeći na zadanim tehnikama te trančirati pile. Žiri je procjenjivao preciznost i količinu narezanog unutar 15 minuta.

''Bojim se da neću proći dalje, da ću morati na galeriju'', rekla je Lucija u jednom trenutku jer joj je stres test bio težak. ''Ljut sam na sebe i svoju koncentraciju danas. Loš mi je dan'', kazao je Leo nakon što je žiri vidio njegovo povrće koje je prema svojoj procjeni narezao na ''katastrofalan način''. Osim Jelice, žiri je na galeriju poslao i Lea. Najbolje je ovaj zadatak odradio Luka. ''Neka sam i ja to doživio da sam najbolji'', komentirao je Luka.

U zadnjoj fazi natjecanja ostatak ekipe morao je kuhati s namirnicama koje je pripremio, a za to su na raspolaganju imali 20 minuta. Imali su pravo i koristiti začine koje su pogodili. Najviše začina dobila je Lora i sada je morala odlučiti kako će ono što joj je na raspolaganju uklopiti jedno s drugim.

''Uvijek imam jasnu viziju oko svega. Znam što ću pripremiti kad vidim namirnice i ono što je u mojim mogućnostima'', rekao je Nikola. Kad je izvadio piletinu iz pećnice i izrezao je, primijetio je da je meso još sirovo, pa ga je vratio u zadnjim minutama da se dopeče. Lora je primijetila i da je njezina piletina sirova. Isto je bilo i kod Lucije koja je uspjela izrezati dio koji je ispečen i staviti ga na tanjur.

Kad je žiri pitao tko je siguran da nema sirovu piletinu na tanjuru, samo se Nikola javio. No kad je Melkior došao do njega, vidio je da je i kod njega piletina sirova. ''Napravio sam pogrešku što sam vidio da je sirovo, ali sam mislio da će se temperirati dok dođe žiri'', kazao je Luka za svoju sirovu piletinu.

''Sve piletine koje su servirane na tanjuru su sirove osim Lucije. Nije da je Lucija razvalila, ali se snašla u zadnji tren. Stavila je komade koji su pečeni, krajeve'', osvrnuo se Melkior na zadatak.
'

'Jedino na što sam ponosna je to što sam se uspjela snaći'', istaknula je Lucija, ali Stjepan joj je rekao da joj jelo nije dostojno imuniteta. ''Najviše cijenimo to što nisi odustala, nisi posrnula nego si barem nešto servirala na tanjur što je i jestivo. Mi ti nudimo imunitet. Ti odluči sama jesi li ga zaslužila'', objasnio je Stjepan, a ona je na nagovor kolega s galerije imunitet i uzela.

Ne propustite novu epizodu MasterChefa u kojoj ćemo gledati prvi timski izazov, a članovi tima koji izgubi potencijalno će se naći u opasnosti od ispadanja.

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju