Colin Farrell u potrazi za pravom ljubavi....

Kad je Peter Lake (Colin Farrell) kao siroče 1895. stigao u New York, nije znao koliko će njegov život biti dug i složen, niti koliko će drugih života dotaknuti na sasvim poseban način. Jedne zimske noći Peter je pokušao opljačkati tvrđavu nalik ljetnikovcu na Upper West Sideu. Međutim, u tvrđavi je bila mlada djevojka Beverly Penn (Jessica Brown Findlay). Tako započinje ljubav između Petera, irskog provalnika u ranim dvadesetima i Beverly, mlade djevojke koja umire. Naime, Peteru je za petama njegov bivši mentor, demonski Pearly Soames (Russel Crowe). Pobjednik će dobiti sve, a gubitnik će biti proklet...Ovo je debitantski film redatelja Akive Goldsmana. Temelji se na priči Marka Helprina koji je prava za snimanje filma prodao Stevenu Spielbergu još 1983. godine, iste godine kada je knjiga objavljena. Filmska prava otkupio je i legendarni Martin Scorsese. No, Scorsese se predomislio jer je smatrao kako je scenarij „nesnimljiv“.

Za ulogu Petera Lakea, glavnog lika ovog filma, Goldsman je imao u vidu i druge glumce osim Colina Farrella. Tako se spominjalo Toma Hiddlestona, Aarona Taylor-Johnsona, Lukea Evansa, Liama Hemswortha...
Ni uloga Beverly Penn nije odmah dodijeljena Jessici Brown Findlay. Za tu su se ulogu na audiciji pojavile i Bella Heathcote, Lily Collins, Sarah Gadon, Gabriella Wilde i Elizabeth Olsen.

Colin Farrell potvrdio je kako je Russell Crowe sam osmislio većinu njihovih scena borbi. Posvećenost cijele ekipe filmu pokazuje i činjenica da je prikazan Kip slobode iz 1895. godine – u brončanoj boji kakvu je tada imao.

Goldsmana su u intervjuu za Los Angeles Times upitali zašto je Warner Bros vjerovao da je upravo on prava osoba za režiranje ovog filma. „Ja sam romantičar koji voli tražiti značenje u stvarima. Život je po prirodi težak. A ako možete pronaći nadu ispod svega toga, povezanost i neki razlog u svemu, onda u tome možete pronaći i utjehu. Mislim da je to preneseno i na film.“

Još zanimljivosti o filmu te kako je izgledalo snimanje pogledajte u videu. 

Kako je protekla pljačka koja se iznenada pretvorila u ljubavnu priču ne propustite pogledati u filmu 'Zimska priča' ovog petka na Novoj TV. 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju