Cjelodnevno praćenje i izvještavanje o događajima na terenu!

U nedjelju, 16. svibnja građani će imati priliku izaći na birališta i izabrati tko će voditi njihove županije, gradove i općine sljedeće četiri godine. Nova TV i ovog puta priprema cjelodnevno praćenje i izvještavanje o događajima na terenu, te će kroz nekoliko informativnih emisija gledateljima donositi najnovije i najvažnije informacije.Uz Vijesti u 13 i 17 sati te specijalnu emisiju u 18 sati, Nova TV točno u 19 sati gledateljima donosi i prve rezultate izlaznih anketa. Nakon toga, uslijedit će središnji Dnevnik, a u večernjem terminu i specijalna emisija u kojoj će biti objavljeni i prvi neslužbeni rezultati izbora. U studiju Nove TV izmjenjivat će se dobro poznata voditeljska i reporterska lica – Saša Kopljar i Marija Miholjek kao voditelji Dnevnika te Sabina Tandara Knezović i Ivana Brkić Tomljenović kao voditeljice specijalnih emisija – te zanimljivi gosti, stručni sugovornici i politički komentatori.

„Na lokalnim izborima biramo svoje neposredne predstavnike, one koji kreiraju našu lokalnu sredinu i time direktno utječu na naš svakodnevni život. Novu vlast biramo u čak 576 gradova, općina i županija, a o kojoj je količini ljudi riječ najzornije prikazuje glasački listić koji, rastegnut, podsjeća na plahtu. Bit će ovo vrlo neizvjesna utakmica i moglo bi biti iznenađenja, posebno za dvije najveće stranke. Nova TV, kao i uvijek, donosi zanimljiv izborni program tijekom cijelog dana, a točno u 19 sati objavit ćemo prve rezultate izlaznih anketa“, rekla je Sabina Tandara Knezović.Dopisnici Nove TV tijekom cijelog dana javljat će se uživo s birališta diljem Hrvatske, a uz izlazne ankete, najnovije informacije iz Državnog izbornog povjerenstva, opsežne analize i komentare u studiju, u izbornom sadržaju Nove TV neće izostati ni reakcije samih političara na ostvarene rezultate. O tome da gledateljima prenesu sve relevantne informacije s terena, i ovog će puta brinuti dobro uigrani tim iskusnih reportera Nove TV.

„Pripreme za izborni dan su na vrhuncu. Mrežom dopisnika pokrit ćemo cijelu Lijepu našu, naši najjači reporteri bit će na terenu, u studiju ćemo ugostiti izvrsne sugovornike – bit će to dinamična nedjelja i sadržajan program na Novoj TV. Gledatelji će s nama prvi doznati kako je glasovala Hrvatska te saznati gdje je utakmica završena, a u kojim će se sredinama pobjednika tražiti u drugom krugu. Izborni sadržaj pomno planiramo i obzirom na epidemiološku situaciju i imamo rezervni plan za svaki scenarij“, poručila je Ivana Brkić Tomljenović.Neizostavno lice izbornih specijala, Mislav Bago, zbog samoizolacije će izbore po prvi put u tri desetljeća pratiti iz kućnog naslonjača, no to ne znači da neće sudjelovati u programu Nove TV. Putem video prijenosa, uključivat će se uživo komentarima i analizama podataka i stanja na nacionalnoj i lokalnoj razini tijekom izbornoga dana i večeri.

„U četiri velika grada prvi put u povijesti imamo upražnjene fotelje gradonačelnika. Na terenu diljem Hrvatske niz je novih mladih kandidata i događa se svojevrsna smjena generacija. Izborna utakmica test je za sve stranke, od HDZ-a, SDP-a do MOŽEMO, Domovinskog pokreta i MOSTA, i naravno, svakog od čelnika tih stranaka. Za nas koji pratimo politiku, pripreme za svake izbore počinju kada prethodni završe. Ovo je posao u kojem svakog dana moraš biti u korak s onim što se događa na političkoj sceni, i tako godinama, da ne kažem desetljećima“, rekao je Mislav Bago.

Svi oni koji ne budu u mogućnosti izbore pratiti putem televizijskog programa, moći će to učiniti putem portala DNEVNIK.hr te na društvenim mrežama Nove TV

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju