Saznajte što vas očekuje u novoj epizodi emisije 'Zdravlje na kvadrat'.

Statistika kaže da u svijetu od šećerne bolesti boluje 415 milijuna osoba. Od tog broja u Hrvatskoj je oboljelih blizu 500 tisuća. Za svakog od njih izuzetno je važna samokontrola razine šećera u krvi. 'Zdravlje na kvadrat' donosi nastavak priče o liječenju dijabetesa.

 

Neugodne i često bolne ranice u ustima nazivamo afte. Mogu se pojaviti kod svakoga, nešto su češće među ženskom populacijom, a najčešće u tinejdžerskoj dobi. Novinari 'Zdravlja na kvadrat' istražili su zašto se afte pojavljuju i jesu li one pokazatelj nekih ozbiljnih zdravstvenih problema.

Doručak je najvažniji obrok u danu. Ne treba ga nikako preskakati, a svi dosadašnji rezultati istraživanja o važnosti doručka su neupitni. 'Zdravlje na kvadrat' donosi priču o tome što bismo, zapravo, trebali doručkovati.

Krv u urinu, takozvana hematurija, obično nije razlog za veliku brigu. Često prođe spontano i bez liječničke intervencije. Međutim, iako je sama po sebi relativno bezopasna, hematurija se javlja kao simptom velikog broja stanja. Kojih, gledatelji mogu doznati u 'Zdravlju na kvadrat'.

U Hrvatskoj se provode programi ranog otkrivanja raka dojke, debelog crijeva i vrata maternice. Prevencija je iznimno važna, a s njom se mogu spriječiti i neke zloćudne bolesti. 'Zdravlje na kvadrat' donosi priču o prevenciji karcinoma.

O aknama ili tzv. prištićima govorilo se u najranijem periodu pisane povijesti. U starom je Egiptu zabilježeno da je nekoliko faraona patilo zbog akni. Njihovo liječenje ima dugu povijest. Zašto se akne javljaju, istraživali su novinari 'Zdravlja na kvadrat'.

U redovitoj rubrici 'Vi pitate', ekipa emisije 'Zdravlje na kvadrat' potražila je odgovor na pitanje o radu srca i istražila kako sačuvati njegovo zdravlje tijekom ljetnih vrućina!

Ne propustite novu epizodu emisije 'Zdravlje na kvadrat' u subotu, 22. srpnja na Novoj TV i u nedjelju, 23. srpnja na Doma TV, a prošlotjednu epizodu pogledajte besplatno na novatv.hr
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju