Neovisno o tome koliko ljudi može zaštiti, netko snažniji od njega može promijeniti sve.

'Čudesni Spider-Man' je priča o Peteru Parkeru (Andrew Garfield), srednjoškolcu kojeg su roditelji napustili u djetinjstvu. Peter pokušava otkriti više o samom sebi i pronalazi tajanstvenu aktovku koja ga dovodi do okolnosti nestanka njegovih roditelja: korporacije Oscorp i nekadašnjeg partnera njegovog oca. Peter ubrzo donosi važne odluke koje će ga učiniti junakom, Spider-Manom, i dovesti do ljubavi njegova života, Gwen (Emma Stone).

U drugom nastavku priče o Spider-Manu, samo Peter može zaštiti New York od zlikovaca koji prijete gradu i ljudima koje voli. Nakon što se njegov stari prijatelj, Harry Osborn (Dane DeHaan) vrati, Peter shvaća da svi imaju zajedničkog neprijatelja: Oscorp.

Stan Lee, kultni pisac stripova o Spider-Manu prema kojima su i snimljeni filmovi, se pojavljuje u 'Čudesnom Spider-Manu 2'. Tijekom govora na maturi kojeg drži Gwen (Emma Stone), Stan Lee ugleda Petera i izjavi kako misli da ga poznaje od ranije. Scena sadržava još jedan osobni dodatak glumice: Emma Stone je sama napisala govor koji drži Gwen.

Emma Stone je pridonijela popularnosti još jedne scene. U dobro poznatoj sceni, koja nosi težinu i u traileru filma, Gwen za Spider-Manom vikne 'Peter!', a zatim prekrije usta jer je shvatila da je odala njegov identitet. Čin je zapravo greška same glumice: Emma Stone je u orginalnom scenariju trebala uzviknuti 'Spider-Man!', ali je pogriješila. Scenaristi su grešku iskoristili i, zbog prave ljudske emocije, ostavili u filmu.

'Čudnesni Spider-Man 2' je prvi film o Spider-Manu koji je u potpunosti snimljen u New Yorku, a filmska produkcija je najveća u povijesti New Yorka. Publika je film prihvatila poprilično dobro pa je tako ostvario zaradu od oko vrtoglavih 710 000 000 dolara!

Iako je osvojio 3 nagrade i 29 nominacija, 'Čudesni Spider-Man 2' nije osvoji Oscara niti u jednoj kategoriji. Neovisno o tome, publika je film jako dobro prihvatila i snimanje njegovog nastavka je dogovoreno još tijekom produkcije.

 

Avanturu 'Čudesni Spider-Man 2' ne propustite pogledati u petak u večernjem terminu na Novoj TV! Više filmskih naslova potražite na novatv.hr.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju