Kunić u finom saftu s lovačkom štrucom od kruha

Sanja se ovog puta odlučila za pripremu kunića u ukusnom saftu. Za prilog je napravila lovačku štrucu koja će odlično pristajati uz ovu vrstu mesa.

Za pripremu kunića bit će vam potrebno:

Za početak zeca prodinstajte na luku i mrkvi. Narežite tri luka i tri mrkve pa pustite da omekšaju na ulju i puste svoje sokove. Kunića, kojeg ćete prethodno posoliti i popapriti, s obje strane prepržite na ulju.

Nakon što se zec prepržio, stavite ga u s tavu s lukom i mrkvom. Zalijte bijelim vinom i dodajte jednu povrtnu kocku. Pustite da se krčka, a potom dodajte malo provansalske mješavine i džem od brusnica. Na kraju prelijte vrhnjem za kuhanje.

Za prilog napravite lovačku štrucu od starog kruha, pancete i luka. Stari kruh izrezan na kockice zalijte mlijekom pa pustite da se natopi. Narežite pancetu i luk te ih prepržite na ulju. Pustite da se ohlade.

Kruhu dodajte dva jaja, sitno nasjeckani peršin, sol i papar pa zamjesite štrucu. U suhu gazu istresite smjesu kako biste oblikovali lovačku štrucu.

Krajeve zavežite i gazu uronite u kipuću posoljenu vodu. Ostavite pola sata i štruca je gotova.

Ankete

(7011) Volite li pripremati divljač?

 

Svoje nam ideje predlažite na kuhanjejein@novatv.hr. Sve što je Sanja kuhala ovog tjedna potražite na novatv.hr