Isprobajte ukusne proljetne rolice

Sanji je pisala 14-godišnja Patricija koja želi iznenaditi mamu nekim ukusnim jelom. Sanja je stoga za nju odlučila pripremiti proljetne rolice koje su neobične i malo drugačije, ali opet jednostavne za pripremu. Udaljila se tako od hrvatske kuhinje i posegla za receptom iz daleke nam Kine.

Za pripremu je potrebno prvo narezati pola glavice kupusa i pola glavice radića na sitne i tanke rezance . Zatim ogulite jednu veću mrkvu koju ćete naribati, narežite malo češnjaka, svježeg bosiljka i mente. Sve sastojke pomiješajte u zdjeli pa sve posolite, popaprite i dodajte 3 žlice soja umaka.

Potom na ulju prepržite rižine rezance kako bi postali hrskavi. Ako rezance ne želite pržiti, možete ih i samo blanširati. Ostavite da se ohlade pa ih namrvite u smjesu s povrćem. Svježina povrća i hrskavost rižinih rezanaca savršeno će se slagati. Sljedeće što vam treba su rižine tortilje koje je potrebno nakratko potopiti u vrućoj vodi, a zatim ih napuniti smjesom.

Uz rolice, Sanja je napravila i slatko-kiseli umak uz koji se poslužuju. Za umak je koristila: 2 decilitra vode, 5 žlica vinskog octa, 5-6 žlica šećera, 2-3 žlice koncentrata rajčice i 2 žlice škrobnog brašna. Sve sastojke pomiješajte u loncu pa prokuhajte oko 2 minute.

 

Koje kinesko jelo najviše volite jesti?

glasova:

Svoje recepte predlažite na kuhanjejein@novatv.hr. Što je sve Sanja kuhala ovaj tjedan pogledajte na novatv.hr
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju