Ne znate što ćete za ručak, a volite pikantno? Za sve ljubitelje ljute hrane, Sanja sprema Chilli Con Carne!

Chilli Con Carne poznato je meksičko jelo koje je savezna američka država Teksas preuzela u svoju kuhinju i tako je ovo jelo postalo glavni simbol teksaške hrane. Inače se Chilli Con Carne priprema s mljevenom junetinom, međutim Sanja je ovaj put odlučila junetinu izrezati na sitne kockice. 

Potrebni sastojci za Chilli Con Carne:

1 kg junetine od frikandoa
200 g crvenog graha
200 g kukuruza šećerca
1 mrkva
1 žlica koncentrata rajčice
pola svježe crvene i žute paprike
sol i papar
ulje
mješavina začina Chilli Con Carde
1 svježa chilli papričica
2 glavice luka
1/2 L goveđeg temljca

Nakon što se junetina dinstala na luku, Sanja je dodala jednu izribanu mrkvu, koncetrat rajčice, sol i papar te specifičnu mješavinu začina. Jelo se treba kuhati sat vremena na laganoj vatri. Dok se jelo lagano krčka možete dodati žutu i crvenu papriku te čili papričicu kako bi jelo bilo dovoljno ljuto. Uz to, Sanja u jelo još dodaje grah i kukuruz – sve zajedno se treba kuhati barem 15-tak minuta.

Nakon što su se svi sastojci povezali i jelo je dobilo zlatno-smeđu boju, možete ga poslužiti i uživati u pikantnom okusu.

Cijeli postupak pripreme Chilli Con Cardea možete pogledati u videu:

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju