Ako živite u prirodi, današnji recept savršen je za vas! Naberite bazge i napravite ukusan desert.

Bazga ili zova jedna je od ljekovitijih biljaka koje možete pronaći u prirodi. Od cvjetova se najčešće spravljaju sirupi i sokovi, a od plodova pekmez. Sanja će ovog puta bazgu pohati.

Za pripremu vam je potrebno:

Razmutite dva jaja i polako u njih naizmjence dodajte brašno i mlijeko. Sastojke dodajte postepeno kako biste mogli dobro procijeniti gustoću smjese.  Tijesto neka bude malo gušće kako bi cvjetovi ostali kompaktni.

Cvjetove bazge umočite u tijesto i stavite pohati na dobro zagrijano ulje. Kad poprime lijepu rumenu boju, okrenite ih na drugu stranu.

Izvadite na papir kako bi se upila masnoća. Kada se 'kolačići' ocijede, pospite ih šećerom u prahu.

Servirajte sa sladoledom od vanilije koji okusom najbolje odgovara ovoj kombinaciji okusa.

Na kraju prelijte javorovim sirupom. Javor je prirodni zaslađivač koji je pun minerala i antioksidansa.

Kako pripremljenu bazgu vi najviše volite?

glasova:

 

Svoje nam ideje predlažite na kuhanjejein@novatv.hr. Sve što je Sanja kuhala ovog tjedna potražite na novatv.hr

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju