Sanjin najsočniji način pripreme lungića

Sanji je pisala gospođa iz Čakovca koja se požalila da, iako njezina obitelj obožava lungić, više nema ideja kako bi ga pripremila. Stoga je Sanja odlučila pripremiti sočan lungić u kombinaciji s finom dalmatinskom pancetom.

Prvo razrežite lungić kako biste ga pripremili za pletenje 'pletenice'. Malo ga istucite, posolite i popaprite. Potom ga razrežite na tri trake.

Pancetu položite na svaku traku i počnite plesti pletenicu od lungića. Pripazite da vam je panceta uvijek s gornje strane, a kako vam se pletenica ne bi raspala pri pečenju donji dio pričvrstite čačkalicom.

Lugić prvo prepecite na ulju, a zatim ga zalijte masnoćom od prženja, poklopite i pecite u pećnici oko 15-20 minuta na 180 stupnjeva. 

Dok se lungić peče, vi pripremite prilog. Pire od crvenog graha s lukom i celerom zdravi je prilog koji će dobro pristajati uz lungić. Izrežite glavicu luka, celer pa ih stavite dinstati. Grah ocijedite i dodajte u tavu pa začinite. Kada sve omekša, stavite u blender i pire je gotov.

Sanja uz ovaj ručak preporuča salatu od matovilca.

 

Svoje recepte predlažite na kuhanjejein@novatv.hr. Što je sve Sanja kuhala ovaj tjedan pogledajte na novatv.hr


 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju