Janjeći kotleti s povrćem

'S janjetinom nema labavo – ili ju voliš ili ne voliš', kaže Sanja i mnogi bi se s ovime složili. Janjetina je jedna od namirnica koja ne zahtijeva kompliciranu pripremu. Štoviše, što je priprema jednostavnija, to je meso finije. Pogledajte kako ju priprema Sanja...



Na laganoj vatri otopiti žlicu margarina s maslacem i dodati ostale začine. Dok se maslac lagano topi u mužaru pomiješati i isjeckati češnjak i svježi timjan.

U smjesu dodati maslinovo ulje i na kraju dodati otopljeni margarin s maslacem i sve dobro promiješati.



Meso prvo dobro posoliti i popapriti, a onda premazati pripremljenom smjesom. Dobro utrljati. (To je najbolje raditi rukama jer tako svi začini mogu prodrijeti duboko u meso.)

Meso neka odstoji dok pripremate povrće.



Narezati krumpir, tikvice i dodati šeri rajčice. Sve valja posoliti, popapriti, dodati još svježeg timjana i maslinovnog ulja. Dobro promiješati.

Povrće rasporediti oko mesa. Kotlete okrenuti s kostima prema dolje. (Kad se zaprže, tada direktno prenose toplinu u meso.) Na kraju dodati još par kapi ulja po mesu.



Peći na 180 stupnjeva, ovisno o veličini kotleta, 45 min do sat vremena.



Ankete

(6756) Koji način spremanja janjetine je vama najdraži?

Svoje recepte predlažite na kuhanjejein@novatv.hr. Što je sve Sanja kuhala ovaj tjedan pogledajte na novatv.hr