Kuhanje je IN: 'S janjetinom nema labavo – ili ju voliš ili ne voliš'
31.3.2018 / 10:38 / Zanimljivosti
Janjeći kotleti s povrćem
![](http://image.dnevnik.hr/media/images/840x460/Mar2018/61482702.jpg)
'S janjetinom nema labavo – ili ju voliš ili ne voliš', kaže Sanja i mnogi bi se s ovime složili. Janjetina je jedna od namirnica koja ne zahtijeva kompliciranu pripremu. Štoviše, što je priprema jednostavnija, to je meso finije. Pogledajte kako ju priprema Sanja...
![](http://image.dnevnik.hr/media/images/840x460/Mar2018/61482700.jpg)
Na laganoj vatri otopiti žlicu margarina s maslacem i dodati ostale začine. Dok se maslac lagano topi u mužaru pomiješati i isjeckati češnjak i svježi timjan.
U smjesu dodati maslinovo ulje i na kraju dodati otopljeni margarin s maslacem i sve dobro promiješati.
![](http://image.dnevnik.hr/media/images/840x460/Mar2018/61482701.jpg)
Meso prvo dobro posoliti i popapriti, a onda premazati pripremljenom smjesom. Dobro utrljati. (To je najbolje raditi rukama jer tako svi začini mogu prodrijeti duboko u meso.)
Meso neka odstoji dok pripremate povrće.
![](http://image.dnevnik.hr/media/images/840x460/Mar2018/61482704.jpg)
Narezati krumpir, tikvice i dodati šeri rajčice. Sve valja posoliti, popapriti, dodati još svježeg timjana i maslinovnog ulja. Dobro promiješati.
Povrće rasporediti oko mesa. Kotlete okrenuti s kostima prema dolje. (Kad se zaprže, tada direktno prenose toplinu u meso.) Na kraju dodati još par kapi ulja po mesu.
Peći na 180 stupnjeva, ovisno o veličini kotleta, 45 min do sat vremena.
![](http://image.dnevnik.hr/media/images/840x460/Mar2018/61482699.jpg)
Koji način spremanja janjetine je vama najdraži?
Svoje recepte predlažite na kuhanjejein@novatv.hr. Što je sve Sanja kuhala ovaj tjedan pogledajte na novatv.hr